El conseller Solé, a judici per l'1-O

Denuncia que «la causa general contra l'independentisme no s'atura».

zentauroepp52877205 el nou conseller d acci  exterior  bernat sol   mirant una p200324200925

zentauroepp52877205 el nou conseller d acci exterior bernat sol mirant una p200324200925 / Govern de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha lamentat aquest divendres que el TSJC hagi decidit portar-lo a judici per haver facilitat com a exalcalde d’Agramunt (Lleida) la celebració del referèndum de l’1-O al seu municipi, i ha advertit que «la causa general contra l’independentisme no s’atura».

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat enviar a judici el conseller Solé, d’ERC, per un delicte de desobediència, acusat de facilitar la celebració del referèndum de l’1-O a Agramunt.

En unes declaracions fetes mitjançant un vídeo, el conseller afirma que el seu enjudiciament demostra que «la causa general contra l’independentisme no s’atura i que segueix més vigent que mai, amb la imputació de persones per defensar la democràcia».

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència afegeix que el seu compromís «amb les persones i el país és més ferm que mai», i que no renunciarà «a defensar la democràcia i drets fonamentals», subratlla.

Notícies relacionades

Segons Bernat Solé, «l’1-O va ser la màxima expressió de democràcia i participació ciutadana» i «és patrimoni de la gent i de tot el país».

S’ha mostrat convençut que «serà amb democràcia i negociació com s’aconseguirà resoldre el conflicte polític» entre l’Estat i Catalunya, i ha considerat que «la solució passa per l’exercici del dret a decidir a través d’un referèndum i l’amnistia dels nostres presos i exiliats polítics».