en una conferència

Álvarez de Toledo insisteix que el pare de Pablo Iglesias és un «terrorista»

La portaveu del PP considera que és un «fet fàctic» dit pel mateix vicepresident del Govern

hijo-de-terrorista / periodico

2
Es llegeix en minuts

La portaveu del PP al CongrésCayetana Álvarez de Toledo, ha ratificat aquest dijous la seva afirmació d’ahir que el pare del vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, és un «terrorista», una cosa que considera un «fet fàctic» dit pel mateix líder d’Unides Podem

En una conferència col·loqui organitzada per la Fundació Llibertat i la Fundació Internacional per a la Llibertat, amb el títol ‘El virus autoritari’, ha insistit que el mateix Iglesias ha escrit que el seu pare va militar al FRAP (Front Revolucionari Antifeixista i Patriota). «Una persona que milita en una organització terrorista és un terrorista, si no em diuen el contrari», segons Cayetana, que ha destacat que aquesta afirmació va causar «un gran malestar» a Iglesias i «va dir que trucaria els advocats, com fan les folklòriques». 

Álvarez de Toledo ha posat en dubte que «arribin els advocats», en relació amb la possible denúncia que ha anunciat el pare d’Ilesias, i ha dit que, mentrestant, ella exigirà que es mantinguin les seves afirmacions al diari de sessions del ple del Congrés, en comptes de retirar-les, com va sol·licitar la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet. 

L’enfrontament amb Iglesias va tenir lloc ahir durant la sessió de control al Govern, quan la portaveu del PP va replicar a la denominació de «senyora marquesa» que reiteradament li va dedicar Iglesias, afirmant: «Vostè és el fill d’un terrorista. Pertany a aquesta aristocràcia: la del crim polític»

Aquesta tarda, la portaveu del PP ha retret que es vulgui treure la seva afirmació del diari de sessions, mentre que Iglesias ha acusat avui Vox de «voler donar un cop d’estat» i «no només no ho va retirar, sinó que es va ratificar amb sorna», sense que el president de la Comissió de Reconstrucció, Patxi López, fes res. 

Segons el seu parer, això és una mostra del «desequilibri de superioritat moral» entre l’esquerra i la dreta, ja que «quan s’atribueixen intencions colpistes no només no es treu, sinó que la persona que ha de marxar, per dignitat, és el portaveu que ha sigut ofès», fent referència a Iván Espinosa de los Monteros. 

I això mentre és Iglesias el que «avala i protegeix» persones com l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que sí que va intentar donar un cop, «feliçment frustrat», contra l’estat constitucional, segons Cayetana. 

Des del PP, també consideren que és «més greu» el que avui li ha dit Iglesias a Vox en la comissió i creuen que la portaveu popular va fer ahir un discurs «molt bo», tot i que reconeixen que va poder desviar l’atenció de l’estratègia principal del partit, centrada en la petició de destitució del ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska. 

Notícies relacionades

Álvarez de Toledo ha mantingut aquest tarda la duresa del seu discurs d’ahir i ha advertit que cal desmuntar aquesta «fal·laç superioritat moral» que creu que exerceix l’esquerra sobre tots els que no són d’aquesta ideologia, perquè aquest tipus d’actitud és el «germen del virus autoritari». 

De fet, ha assegurat que el Govern de coalició està «aprofitant la pandèmia» del coronavirus per fer avançar el seu projecte polític, que es basa en el «fracàs de l’Espanya constitucional».