controvèrsia al cos

Marlaska canvia el número tres de la Guàrdia Civil

El ministre d'Interior ha cessat aquest dimecres el tinent general Fernando Santafé

guardia-civil / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

El general de divisió Félix Blázquez González, ha sigut proposat pel ministre de l’InteriorFernando Grande-Marlaska, com a nou cap del Comandament d’Operacions de la Guàrdia Civil, el número tres del cos, en substitució del tinent general Fernando Santafé. Santafé ha sigut cessat hores després que Marlaska destituís el tinent coronel Diego Pérez de los Cobos en la direcció de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, suposadament per l’informe sobre el 8-M remès al jutjat. 

Després d’aquest primer cessament, el número dos del cos, el director adjunt operatiu (DAO), el tinent general Laurentino Ceña, va acudir al ministeri per demanar a Marlaska ser destituït, quan amb prou feines li quedaven uns dies per deixar l’activitat. Segons informa aquest dimecres el Ministeri, Marlaska ha convingut amb la ministra de Defensa, Margarita Robles, l’ascens a tinent general del general de divisió Félix Blázquez, que serà nomenat cap del Comandament d’Operacions de la Direcció Ajunta Operativa de la Guàrdia Civil. 

El general Blázquez era fins avui Autoritat Nacional de Coordinació de les actuacions per fer front a la immigració irregular a la zona de l’estret de Gibraltar, mar d’Alborán i aigües adjacents. 

La proposta d’aquesta nova ocupació i destinació per al general Blázquez se suma a la realitzada el dia d’ahir per al general Pablo Salas com a director adjunt operatiu del Cos i s’emmarquen «en el nou impuls» que «se li vol donar a la Guàrdia Civil davant de les restes de la seguretat del segle XXI». 

La proposta del general Blázquez per assumir el Comandament d’Operacions suposa el cessament del tinent general Fernando Santafé Soler, que serà proposat per ocupar una nova destinació en la Direcció del Centre Universitari de la Guàrdia Civil.  Mentre es produeix aquest nomenament, Santafé «estarà enquadrat administrativament en el Ministeri de l’Interior, en una plaça conforme a la seva categoria», remarca la nota. 

Félix Blázquez va obtenir l’ocupació de tinent l’any 1981 després de cursar els seus estudis a l’Acadèmia General Militar de Saragossa i a l’Acadèmia Especial de la Guàrdia Civil. 

Al llarg dels seus 40 anys de servei al Cos ha ocupat diverses destinacions, entre les quals hi ha Trànsit a Burgos, Servei d’Informació i Policia Judicial a Madrid, Direcció de Personal, Comandament de la Zona del País Basc i Comandament de la Direcció d’Unitats Especials i de Reserva. 

Ha tingut una especial vinculació amb la Unitat d’Acció Rural amb base a Logronyo, en la qual ha estat destinat de tinent, comandant, tinent coronel com a cap del GAR i coronel com a cap de l’UAR. 

Félix Blázquez és doctor en Dret (excel·lent ‘Cum Laude’), per la Universitat Autònoma de Madrid i llicenciat en Dret per la mateixa universitat. A més, és diplomat en Estat Major, i està en possessió de nombroses condecoracions. 

Notícies relacionades

Aquest és el segon comandament que el titular d’Interior cessa aquesta setmana després d’haver destituït el tinent coronel Diego Pérez de los Cobos en la direcció de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, suposadament per l’informe sobre el 8-M remès al jutjat. 

Després d’aquest primer cessament, el número dos del cos, el director adjunt operatiu (DAO), el tinent general Laurentino Ceña, va acudir al ministeri per demanar a Marlaska ser destituït, quan amb prou feines li quedaven uns dies per deixar l’activitat.