Puigdemont lamenta l'«error històric» de congelar la DUI

L'expresident diu que ha pres un paper secundari per no fer ombra a Torra en la gestió de la pandèmia

jjubierre40490323 barcelona 10 10 2017  pleno en el parlament donde el preside171010200340

jjubierre40490323 barcelona 10 10 2017 pleno en el parlament donde el preside171010200340

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Carles Puigdemont continua donant voltes a la seva gestió de la DUI. L’expresident va reflexionar aquest dilluns de nou sobre això des del seu refugi belga, assenyalant que el seu principal error va ser congelar la independència vuit segons després d’haver-la declarat al Parlament i que ara no ho faria. «El 10 d’octubre del 2017 vaig prendre una decisió molt dura per intentar privilegiar un diàleg que semblava sincer però que va resultar fals. He assumit com un error històric la congelació de la declaració d’independència de Catalunya. Ara no ho faria», va tuitejar Puigdemont, compartint una entrevista a LaMordaza.com en la qual va fer aquesta autocrítica.

Notícies relacionades

L’expresident va reconèixer que va ser «molt dur i molt dolorós» congelar la DUI, però que va prendre aquesta determinació partint de «dades, indicis i també elements probatoris de la voluntat real de l’Estat d’iniciar un procés de diàleg avalat per moltes persones de fora de l’Estat espanyol».

Puigdemont, que va dir que parla diàriament amb Quim Torra, va assenyalar que ha apostat per un perfil baix per no fer ombra el seu successor en la gestió de la pandèmia. «He decidit tenir un paper secundari públicament perquè li tocava liderar a Torra. Li tocava al president Torra enviar missatges en aquests moments delicats, sense distorsió». L’expresident va considerar que davant del repte del coronavirus Torra ha «sabut donar la cara» després d’haver sigut «vilipendiat i humiliat per proposar coses que després el Govern espanyol ha proposat». Després d’assenyalar que «la ‘recepta Sánchez’ no ha funcionat», li ha recomanat més humilitat al president espanyol.