La Fiscalia recorre la sortida de la presó de Forcadell

La interlocutòria recorda que l'aplicació del 100.2 és «excepcional» i considera que aquest permís per reprendre el voluntariat i cuidar la seva mare no l'ensenyarà a «respectar la llei»

zentauroepp53393281 17 02 2020 la expresidenta del parlament carme forcadell sal200515161618

zentauroepp53393281 17 02 2020 la expresidenta del parlament carme forcadell sal200515161618 / TWITTER CARME FORCADELL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fiscalia de Lleida ha presentat aquest divendres un recurs al Jutjat de Vigilància Penitenciària contra la interlocutòria d’aquest mateix jutjat que avala aplicar a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, el 100.2 per sortir de la presó a fer voluntariat i cuidar la seva mare. L’Audiència de Tarragona és l’òrgan que ha de decidir sobre aquest recurs, en el qual el ministeri públic al·lega que l’aplicació d’aquest article és «excepcional» i que «s’ha de fonamentar en un programa específic de tractament. En aquest sentit, considera que, a l’haver sigut condemnada per sedició a onze anys i mig de presó, «el programa hauria de tenir com a finalitat ensenyar el penat a respectar la llei» i que no és així.

El jutjat de Vigilància Penitenciària de Lleida ha avalat aquest dimarts que Carme Forcadell pogués sortir de la presó per fer tasques de voluntariat i cuidar la seva mare gràcies a l’aplicació de l’article 100.2. Argumentava que l’expresidenta del Parlament de Catalunya ha acceptat «no només els fets, sinó l’error i l’equivocació en la via, mitjans i forma utilitzats per aconseguir l’objectiu de la independència de l’Estat de forma unilateral».

Notícies relacionades

Però la fiscalia considera que Forcadell no ha complert ni una quarta part de la pena, que s’aconseguiria el 2 de febrer del 2021, i que «no existeix cap relació entre el delicte comès i la realització de l’activitat sociofamiliar». Diu que aquest règim es dona per fer possible la reeducació i la reinserció social i que Forcadell ja està «totalment inserida en la societat». A més considera que el programa hauria de tenir com a finalitat ensenyar el penat a «respectar la llei» i Forcadell ha sigut condemnada per sedició.

Pel que fa a la cura de la seva mare, la fiscalia no entén tampoc cap relació amb el delicte ni quin efecte pot tenir en el tractament de Forcadell. Considera, a més, que aquesta decisió suposa una ruptura del principi d’igualtat amb altres internes, i que a més no justifica que no hi ha altres familiars que puguin fer aquest acompanyament.