el monestir continua tancat

La presó de Lledoners canvia el centre de treball de Junqueras al no poder ser a Poblet

El líder d'ERC es quedarà a treballar en una població més pròxima a la presó, per seguir les tasques de la universitat

junqueras2ok

junqueras2ok

2
Es llegeix en minuts

La junta de tractament de la presó de Lledoners ha acordat canviar el centre de treball previst per a les sortides laborals del líder d’ERC, Oriol Junqueras, en aplicació de l’article 100.2, davant la impossibilitat que ho fes al monestir de Poblet, que continua tancat. 

Segons ha informat la Conselleria de Justícia, la presó de Lledoners ha donat aquest dijous el vistiplau perquè Junqueras dugui a terme les seves sortides laborals en un altre centre de treball, quatre dies a la setmana, 10 hores per jornada. 

La junta de tractament ha adoptat aquesta decisió davant la impossibilitat que Junqueras desenvolupés les tasques encomanades per l’ocupador al centre que van acordar el 7 de maig passat, com a investigador universitari al monestir de Poblet, a Vimbodí i Poblet (Tarragona), ja que encara no ha reprès la seva activitat a causa del confinament pel coronavirus. 

Des de l’inici del confinament, Junqueras no ha pogut reprendre les seves sortides laborals, acordades inicialment a la Universitat de Vic, perquè el centre està tancat per la Covid-19.  Davant aquesta situació, el 7 de maig passat la presó de Lledoners va acordar que Junqueras podria anar a treballar quatre dies a la setmana, 12 hores per jornada, a Poblet, si bé finalment s’ha canviat de centre de treball davant la impossibilitat que hi desenvolupés la seva tasca perquè el monestir encara no ha reprès l’activitat. 

Amb aquesta decisió, que és temporal, la presó de Lledoners pretén que Junqueras pugui recuperar les hores pendents de les seves sortides laborals que no ha pogut dur a terme durant el confinament. 

Segons han informat fonts d’ERC, Junqueras ha demanat el canvi de centre perquè en aquests moments no podia anar a Poblet, perquè el monestir encara no ha reprès l’activitat a causa del confinament pel coronavirus, si bé espera poder-hi anar més endavant. 

Notícies relacionades

Amb el canvi de centre, Junqueras es quedarà a treballar en una població més pròxima a la presó, per seguir les tasques de la universitat i recuperar les hores acumulades amb el confinament, segons fonts republicanes. 

Segons les fonts, el fet que s’hagi canviat el total de les hores previstes per a les sortides laborals diàries, que han passat de 12 –segons l’acord del 7 de maig passat– a 10, obeeix al fet que el nou centre de treball serà més a prop de la presó, amb la qual cosa destinarà menys temps al desplaçament.