CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Marlaska ja no descarta allargar una altra vegada l'estat d'alarma

El ministre de l'Interior afirma que el Govern es planteja «totes les possibilitats»

undefined52939069 graf2217  madrid  26 03 2020   fotograf a facilitada por el 200330135419

undefined52939069 graf2217 madrid 26 03 2020 fotograf a facilitada por el 200330135419 / Moncloa Borja Puig de la Bella

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va assegurar aquest dijous a la nit, en una entrevista a TVE, que el Govern es planteja «totes les possibilitats» una vegada finalitzi la pròrroga de l’estat d’alarma el 12 d’abril. Unes declaracions que deixen la porta oberta a allargar de nou el confinament. En roda de premsa, el ministre ja havia apuntat a la tarda que el president de l’Executiu, Pedro Sánchez, «prendrà la decisió en els pròxims dies després de sentir els experts».

Tot i així, Marlaska va posar l’accent a la tele pública en el fet que «l’important és que en aquests 15 dies el sistema nacional de salut no se saturi». El titular d’Interior també va avisar a l’entrevista, recollida per Europa Press, d’una recuperació progressiva de la normalitat una vegada l’Executiu decideixi acabar amb el confinament, perquè, no es passarà «del negre al blanc».

El ministre va destacar la importància de la pròrroga de l’estat d’alarma fins al pròxim dia 12 i va defensar les mesures extraordinàries que ha pres el Govern, com la paralització d’activitats no essencials per evitar la mobilització.

Referent a això, Marlaska va reivindicar precisament mesures per controlar el coronavirus aquests pròxims dies i va reiterar que «a poc a poc» es tornarà a la normalitat i va posar èmfasi en el restabliment gradual de la quotidianitat.

Notícies relacionades

Per això, el titular d’Interior va reiterar la importància del confinament de la societat espanyola per reduir la mobilitat fins a un 85% i «garantir» així la lluita contra el virus.

Els mitjans dels agents

D’altra banda, Marlaska va defensar que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat disposen de «mitjans suficients i adequats» per emprendre la seva funció, si bé va reconèixer un problema de proveïment, ja solucionat. El ministre va atribuir aquest problema a les complicacions del mercat internacional.