El PP insisteix a Sánchez en modificar els últims decrets

«Lleialtat si, llei del silenci no», avisa el secretari general, Teodoro García Egea

Els populars demanen que les mesures no recaiguin sobre empreses i autònoms

zentauroepp50015633 casado garcia egea190923122855

zentauroepp50015633 casado garcia egea190923122855 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Casado és conscient que el Govern necessitarà els seus vots per aprovar els dos últims decrets impulsats pel Consell de Ministres. Però, com va anunciar aquest dilluns, a canvi dels seus 'sís' exigirà canvis en els textos legislatius. Un plantejament que també ha defensat el secretari general del PP, Teodoro García Egea,  que ha assenyalat que el seu partit proposarà modificacions sempre que l'Executiu estigui disposat a escoltar-los. 

Por el momento, Casado rechaza apoyar el decreto de la prohibición temporal de los despidos justificados por el coronavirus ni tampoco el del Tancament gairebé total de l'activitat econòmica per limitar els desplaçaments. Segons defensen, tots dos suposen una càrrega econòmica per a l'empresari. En aquest sentit, García Egea ha assenyalat en una entrevista a Antena3 que no permetran que «autònoms, empresaris i pimes siguin els únics que paguin la crisi». 

Més informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

Els populars es mostren contraris als «permisos obligatoris» retribuïts per les empreses i demanen a l'Estat que es faci càrrec d'aquests pagaments. A més, el secretari general ha demanat que s'exoneri del pagament d'impostos als autònoms i pimes que no tinguin ingressos. «Hi ha molts autònoms que no poden pagar la quota perquè no han facturat res i pimes i particulars han de pagar impostos i no han rebut liquiditat», ha dit. 

Notícies relacionades

 

Lleialtat sí, llei del silenci no», ha sentenciat el dirigent del PP abans d'assenyalar que «estarem al costat del Govern sempre que remem en la direcció correcta, però no permetrem que autònoms, empresaris i pimes siguin els que paguin la crisi que s'acosta», ha insistit per reclamar els canvis en els reials decrets.