UN AVIÓ DES DE LA XINA

Arriben 400.000 mascaretes a Catalunya per lluitar contra el coronavirus

Un avió ha aterrat a Saragossa amb el material sanitari que ha portat l'empresa Basic Devices. Ja es trasllada per carretera cap a una nau de Barcelona

La Generalitat ha firmat un contracte de 35 milions d'euros perquè portin fins a quatre milions més de mascaretes i un milió de vestits per a sanitaris

zentauroepp52953593 llegada mascarillas200328092037

zentauroepp52953593 llegada mascarillas200328092037

1
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Un avió procedent de Xangai (Xina) i carregat amb quatre-centes mil mascaretes de protecció contra el coronavirus ha aterrat a l’aeroport de Saragossa aquest dissabte al matí, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO. És el primer carregament organitzat per l’empresa Basic Devices SL per a la Generalitat de Catalunya.

Després de passar els tràmits de duanes, les mascaretes s’han introduït en camions que estan realitzant el trajecte fins a una nau a Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), on arribaran aquest dissabte a la nit, segons han confirmat fonts que participen en l’operació.

L’enviament, la primera entrega internacional de mascaretes a Catalunya, forma part d’un contracte per comprar material de protecció contra el coronavirus per valor de 35 milions d’euros firmat per l’empresa barcelonina amb l’Institut Català de la Salut (ICS). Les mascaretes han arribat a Saragossa en un vol xàrter de la companyia de bandera nord-americana Atlas Air.

És el primer enviament que forma part d’aquest acord, al qual se li aniran afegint noves arribades d’avions carregats de material, segons fonts de l’empresa barcelonina.  De fet, aquest diumenge està previst que n’arribin 700.000 més.

Més de dos milions de mascaretes

Notícies relacionades

La previsió és aconseguir portar a Catalunya més de dos milions de mascaretes quirúrgiquesdos milions més de mascaretes N95/FFP2/KN95 i més d’un milió de vestits de protecció per al personal sanitari.

L’empresa Basic Devices, representada per Josep Maria Parellada i Roger Parellada, ha sigut autoritzada pel Ministeri de Sanitat per portar material sanitari des de la Xina el 19 de març, ja amb l’estat d’alarma en vigor. L’operació ha sigut molt complexa. Fins i tot s’ha vist enterbolida quan la Generalitat ha posat una denúncia contra l’empresa per una suposada temptativa d’estafa el passat dia 21. La denúncia va ser retirada a primera hora del dia 23.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions