El PP retreu al Govern estar anant per darrere dels esdeveniments

Els conservadors afirmen que l'Executiu té una actitud «reactiva» més que «proactiva» davant el virus

«Lleials ho som, el que no poden esperar és que ningú comenti res ni critiqui res», sentencien els populars

casado-egea

casado-egea / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El Partit Popular retreu a l’Executiu estar «anant per darrere dels esdeveniments» en la crisi del coronavirus. Així ho ha assegurat el senador conservador Rubén Moreno després de la reunió de la comissió del PP de seguiment del Covid-19 que ha presidit el líder dels populars, Pablo Casado. Segons ha explicat Moreno, «és fàcil concloure que el Ministeri de Sanitat i el Govern s’estan comportant amb caràcter reactiu més que proactiu». 

«No és una crítica, és una evidència», ha apuntat el dirigent conservador que va ser al capdavant de la secretaria general de Sanitat i Consum del Ministeri durant els anys 2014-2015. Un període en què va haver d’enfrontar els atacs per la gestió de la crisi de l’Ebola i de l’hepatitis C. Continuant amb l’anàlisi que fan des del PP, Moreno ha assegurat que «anar per darrere no et permet gestionar els riscos».

Moreno també s’ha referit a l’escassetat de material sanitari a Espanya. Segons la seva opinió, el Govern hauria d’haver estat planificant aquesta situació quan l’Organització Mundial de la Salut situava la pandèmia en els seus nivells inicials. «Si arribes al partit en l’últim minut et trobaràs amb un marasme internacional en què tothom lluitarà per les mateixes coses», ha afirmat. 

Casado ha publicat un tuit després de la reunió en què ha demanat que es creï una comissió de control específica sobre les accions que duu a terme el Govern en relació amb aquesta crisi i ha sol·licitat que el president del Govern, Pedro Sánchez, comparegui cada setmana. «A més dels nostres vots els vindria bé la nostra experiència», sentencia. 

Mitjans d’abril

A més, el senador popular ha volgut posar èmfasi en quins són els plans que el Govern està preparant per activar una vegada s’arribi al pic dels contagis. «No saben què farem després que arribem al pic», ha sentenciat. 

Respecte a quan es podria arribar al pic, Moreno ha assenyalat que les previsions que calculen al partit popular és que el punt màxim dels contagis tingui lloc a la segona o la tercera setmana d’abril i que, a partir d’aquí, vagin disminuint. Un pronòstic que podria exigir continuar ampliant l’estat d’alarma. 

Treva política 

Notícies relacionades

El començament de la crisi va estar marcat per una treva política en què totes les forces van cridar a deixar de banda les seves diferències i remar en la mateixa direcció. No obstant, dimecres passat en el debat celebrat al Congrés dels Diputats per prorrogar l’estat d’alarma es va poder observar que Casado ja es desmarcava una mica d’aquest posicionament i lamentava la «ineficàcia» de l’Executiu.

Moreno ha defensat que no «es pot criticar l’oposició pel fet de si és lleial o no». «Lleials ho som, però el que el Govern no pot esperar és que ningú comenti res ni critiqui res», ha continuat.