Echenique critica l'actuació de Casado i Abascal davant de la crisi

El portaveu dels morats sosté la necessitat de més mesures socials

Apunta a la possibilitat d'haver d'augmentar les restriccions de mobilitat

zentauroepp52833390 el diputado de unidas podemos  pablo echenique  a su llegada200318090914

zentauroepp52833390 el diputado de unidas podemos pablo echenique a su llegada200318090914 / Pool

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El portaveu d’nides Podem al Congrés, Pablo Echenique, va aprofitar la seva intervenció en el debat de la pròrroga de l’estat d’alarma durant 15 dies més per retreure a la dreta la seva actitud davant de la crisi del coronavirus. «Caldrà preguntar-se algun dia per a què han servit els partits de la dreta en la gestió de la crisi», va sentenciar amb referència als líders de PP i de Vox, Pablo Casado i Santiago Abascal, respectivament. 

Al president dels conservadors li va retreure les exigències al Govern per aconseguir el material sanitari necessari quan ni ell mateix és capaç d’explicar com s’ha d’aconseguir: «No diu com perquè no ho sap». També va tenir crítiques per a Abascal, a qui va nomenar «capità a posteriori» per predir el que calia fer una vegada que les coses ocorreguessin. Al líder ultra li va retreure haver proposat suspendre la sanitat gratuïta per als immigrants irregulars. Una proposta que, va dir, ajudaria a la propagació del virus. 

Més mesures

Després de defensar i aplaudir les mesures ja aprovades pel Consell de Ministres, Echenique va mantenir la seva actitud dels últims dies exigint a l’Executiu la posada en marxa de noves propostes necessàries per posar fre a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia. Així, va apuntar que s’ha de decretar una suspensió dels pagaments dels lloguers, una exigència de Podem des de fa setmanes. També va defensar la possibilitat d’ampliar les restriccions de mobilitat si el virus es continua propagant. 

Notícies relacionades

El diputat d’Unides Podem, Txema Guijarro, també va sostenir aquesta posició. Segons va explicar, el continu creixement de la crisi provoca una «sensació de desfasament» respecte a les mesures aprovades: «Cada hora és un Rubicó, cada dia és una batalla definitiva, cada setmana és un segle». En aquest mateix sentit, va assenyalar que les mesures per les quals molts es posaven les mans al cap fa uns dies ara es consideren de «sentit comú».  

Així, va sentenciar davant de la resta de l’hemicicle la necessitat de preguntar-se quines seran les mesures «més radicals» que s’hauran de prendre en el futur davant de l’augment dels contagis per coronavirus i les conseqüències socials i econòmiques que tindrà aquesta pandèmia per a Espanya.