RUPTURA AMB JOAN CARLES

Sánchez veu «necessària» i «exemplar» la reacció de Felip VI

El Govern recolza la ruptura amb Joan Carles i la retirada de l'assignació pública

El Rei reapareix avui amb el president i el comitè de gestió del coronavirus

undefined52345808 king felipe vi of spain  r  presides a cabinet meeting held 200317163559

undefined52345808 king felipe vi of spain r presides a cabinet meeting held 200317163559 / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Pedro Sánchez veu «necessàries» les mesures que Felip VI va anunciar diumenge per marcar distàncies amb Joan Carles després de saber-se que el rei emèrit és titular d’almenys dues societats opaques. L’actual cap de l’Estat va comunicar que renuncia a qualsevol herència que pugui rebre del seu pare quan aquest mori i que li ha retirat l’assignació que rebia dels Pressupostos Generals de l’Estat (194.232 euros a l’any).

El president del Govern, preguntat en la roda de premsa telemàtica que va oferir després del Consell de Ministres, va admetre que el gest de Felip VI «és una qüestió que, evidentment, ha sobresaltat l’opinió pública», però tot seguit va mostrar el seu recolzament i el de tot el Govern a la decisió del Monarca. «No només hi dono suport sinó que crec que són unes mesures necessàries i coherents amb les actuacions que tendeixen a la transparència i l’exemplaritat que, durant el regnat de Felip VI, s’han impulsat des de la Casa del Rei», va afirmar.

Notícies relacionades

Aquesta tarda està previst que el Monarca aparegui per primera vegada davant de l’opinió pública després del decret d’alarma per la greu crisi sanitària i després de saber-se la ruptura amb el seu pare. El cap de l’Estat participarà a la Zarzuela en una reunió amb Sánchez i els quatre ministres que integren el comitè tècnic de gestió del coronavirus: Salvador Illa (Sanitat), Margarita Robles (Defensa), Fernando Grande-Marlaska (Interior) i José Luis Ábalos (Transports). El contacte entre Felip VI i Sánchez aquests últims dies ha sigut continu per rebre informació de la pandèmia, segons informen fonts de la Zarzuela.

L’agenda dels Reis s’ha paralitzat per la situació i Letizia està en quarantena per haver estat en contacte amb la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Felipe i Letizia es van fer la prova van donar negatiu