MÉS DE 290 MORTS A ESPANYA

Ponsatí es burla de la situació de Madrid amb el coronavirus

L'exconsellera d'Educació publica i després esborra un tuit en què ha escrit «de Madrid al cel»

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha retuitejat el comentari

zentauroepp51998918 files  in this file photo taken on november 14  2019 former 200128180732

zentauroepp51998918 files in this file photo taken on november 14 2019 former 200128180732 / NEIL HANNA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Clara Ponsatí, exconsellera d’Ensenyament de la Generalitat i diputada del Parlament Europeu, s’ha burlat aquest diumenge de la situació que travessa la Comunitat de Madrid a causa del coronavirus, la regió amb més positius i morts de tot Espanya, a través d’un missatge de Twitter en què escrivia «De Madrid al cel». Després de rebre un gran nombre de crítiques, alguna fins i tot des de les mateixes files de JxCat, l’ha esborrat.

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha retuitejat el comentari i s’ha fet ressò de la publicació de l’exconsellera.

Immediatament després, s’han anat succeint les crítiques a Ponsatí pel seu tuit, entre les quals la de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida: «L’odi no salva vides. No ens distraguem, junts sortirem endavant. No hi ha un minut per perdre». La líder de Ciutadans a Catalunya, Lorena Roldán, per la seva part, ha denunciat: «Sento vergonya aliena. Ella no, perquè no la coneix, i el seu company Puigdemont, que la retuiteja, tampoc».

Notícies relacionades

El portaveu d’Unides Podem, Pablo Echenique, també s’ha fet ressò de la polèmica: «Això de Clara Ponsatí, retuitejat per Puigdemont, quan tenim més de 200 morts per coronavirus a Madrid, és vil i repugnant». El mateix diputat de JxCat al Congrés Sergi Miquel li ha retret el missatge: «Consellera, segur que hi ha alguna expressió més oportuna per dir-ho que segur compartim tots».

L’exdiputat de la CUP al Parlament David Fernàndez, per la seva part, ha replicat a Ponsatí: «El meu cel madrileny es diu Yayo Herrero i Jorge Riechman. I Vallecas i La Ingobernable. I Lavapiés i la parròquia d’Entrevías. I l’Elena, mare de l’Alfon, i de Madres contra la Represión. I Jorge del Cura i Jaime Pastor. I ara mateix, qualsevol madrileny/a. Al cel i a cor obert».