entrevista a suïssa

Marta Rovira defensa la taula de diàleg tot i que admet que ERC n'és «escèptica»

«Quan algú ens diu que és una enganyifa, li diem que probablement ho sigui», diu en al·lusió a les declaracions de l'exconsellera Clara Ponsatí.

rovira

rovira

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat que els republicans aposten per la taula de diàleg malgrat ser escèptics respecte a l’Executiu: «Quan algú ens diu que és una enganyifa, li diem que probablement ho sigui», com va advertir l’exconsellera Clara Ponsatí.

«Som escèptics respecte que realment un govern espanyol tingui prou marge de maniobra per canviar les seves posicions polítiques d’un dia per l’altre», ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dissabte, gravada a Ginebra (Suïssa).

Si el Govern i la Generalitat no trobessin una solució al conflicte català a la taula de diàleg, «el que té ganes de fer ERC és acompanyar un munt de gent que encara creia que l’única via possible era un diàleg amb un govern d’esquerres per fer un nou embat democràtic contra l’Estat».

Pressupostos Generals de l’Estat

Notícies relacionades

Tot i així, ha destacat que ERC no deixarà que uns altres agafin la bandera del diàleg i la negociació, cosa que ha vinculat amb l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat: «Si hem de parlar de pressupostos, el Govern espanyol ha de fer passos assumint el conflicte polític i la seva resolució».

També ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés eleccions anticipades a Catalunya, ja que no considera un bon argument cridar la ciutadania a les urnes només perquè els partits són «incapaços de posar-se d’acord» en una situació en què, segons ella, l’independentisme rep embats de l’Estat.