Iglesias busca reforçar els seus llaços amb Garzón i Colau

Els líders d'Unides Podem es reuneixen a Madrid per fer balanç de l'entrada en el Govern

El cap dels morats pretèn aconseguir una major integració amb la resta de forces de la confluència

zentauroepp50773339 pablo iglesias colau191106192233

zentauroepp50773339 pablo iglesias colau191106192233 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Un mes després d’entrar al Govern toca fer una primera parada per reflexionar sobre el nou context. Aquest és l’objectiu de la trobada de líders d’Unides Podem que tindrà lloc aquest dissabte a Madrid. El secretari general dels morats, Pablo Iglesias, el coordinador federal d’IU,  Alberto Garzón, i la líder d’En Comú Podem,  Ada Colau, participaran en l’acte ’Caminant juntes’ on intervindran per analitzar la situació de la confluència i treure pit de la seva acció dins del Consell de Ministres.

A poques setmanes que se celebri la III Assemblea Ciutadana Estatal de Podem en la qual, previsiblement i tret de sorpresa, Iglesias serà reelegit com a secretari general dels morats, la intenció d’aquesta reunió és oferir una imatge d’unitat. Davant dels crítics que utilitzen la sortida del sector Anticapitalista de Podem per fer broma amb la solitud del vicepresident segon del Govern dins del partit, la fotografia de la trobada pretén mostrar una realitat diferent. Iglesias estarà acompanyat per prop d’un centenar de càrrecs institucionals i orgànics del partit, a més dels membres del grup parlamentari.

Més cohesió

La cita servirà també per enfortir les relacions entre les confluències. En l’últim consell ciutadà estatal, el màxim òrgan de decisió entre assemblees de Podem, Iglesias va apuntar a la necessitat d’una integració més gran amb «les forces germanes» per construir «un bloc històric de canvi». La proposta, que també es debatrà a l’assemblea de març, arriba després que l’estiu passat es tensessin els ponts entre Podem i la resta de confluències pel rebuig d’Iglesias a acceptar la primera oferta de Pedro Sánchez per a un Govern de coalició. Una decisió que tots admeten ara com un dels encerts més grans del partit.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Iglesias té pendent aconseguir una cohesió més gran entre Podem i els comuns. Una tasca encaminada a millorar el funcionament entre els morats catalans i els de Colau per evitar disputes que portin a la confrontació electoral a escala local o a tenir estructures duplicades.

A la tarda, Garzón també donarà explicacions davant de la direcció federal d’IU a l’Assemblea Política i Social de l’organització. En el seu informe de gestió, al qual va tenir accés Europa Press, defensarà que «el temps ha confirmat» que l’aliança amb Podem és «l’estratègia correcta», ja que la seva «alternativa» els hauria portat «a la desaparició».