La Fiscalia sol·licita dos anys de presó per difondre la imatge de la secretària judicial del 20-S

El testimoni de Montserrat del Toro va ser clau en el judici del procés

La funcionària del jutjat 13 va declarar en qualitat de testimoni protegit però la seva imatge es va distribuir a Twitter

zentauroepp40199546 barcelona  20 09 2017 la guardia civil entra en la conseller170920170431

zentauroepp40199546 barcelona 20 09 2017 la guardia civil entra en la conseller170920170431 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

La Fiscalia de Barcelona ha sol·licitat dos anys de presó i una multa de 17.100 euros per a l’acusat  de difondre la imatge a través de Twitter de la secretària judicial del Jutjat d’Instrucció número 13 de BarcelonaMontserrat del Toro, malgrat que els magistrats del judici del procés al Tribunal Suprem (TS) ho van prohibir.

La Fiscalia ha qualificat el primer dels cinc procediments que el Jutjat de Barcelona va obrir per la difusió de la imatge de la secretària a les xarxes socials després de la seva declaració al TS. En aquest, s’acusa l’autor dels fets d’un delicte d’obstrucció a la justícia i altres coaccions.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia de Barcelona sol·licita l’obertura del judici oral a R.N.A., un internauta amb antecedents penals que el 6 de març del 2019 va divulgar un missatge en el seu compte de Twitter amb una fotografia de la funcionària judicial detallant el seu nom, el seu nombre de DNI i el comentari: «Aquesta senyora no vol que la vegin».

Testimoni vital en el judici

Del Toro va ser la funcionària que va participar en el registre de la Conselleria d’Economia el 20 de setembre del 2017, els aldarulls del qual es van convertir en base per condemnar els dirigents independentistes per sedició. La seva declaració com a testimoni va ser, per tant, clau en el judici del Suprem per aquests fets, que van ser vitals per discernir sobre la condemna per un delicte de rebel·lió Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per la seva participació en la concentració independentista davant la seu del Departament d’Economia aquell dia.

Notícies relacionades

En el seu moment, la Fiscalia va demanar que la secretària declarés com a testimoni protegit –darrere d’una mampara– després que aquesta expressés el seu temor de ser reconeguda i perseguida a Catalunya. No obstant, la imatge de la seva persona es va difondre just després del seu testimoni vital en el judici del procés, que va donar lloc a l’inici d’una campanya d’amenaces i insults via xarxes socials.

Durant la seva declaració, la funcionària va reconèixer haver passat por quan una multitud es va congregar a l’exterior de l’edifici i va haver de fugir a mitjanit pel terrat. La presència de Del Toro va ser sol·licitada per les tres acusacions (Fiscalia, Advocacia de l’Estat i Vox) durant el judici del procés, així com per algunes defenses.