GOVERN DE COALICIÓ

peter car 1200

peter car 1200

La roda de premsa del Consell de Ministres, en directe

El Rei presideix el Consell de Ministres al Palau de la Zarzuela

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Rei presideix a la Zarzuela el primer Consell de Ministres amb Pedro Sánchez de president, que tindrà un caràcter informatiu i que seguirà un altre d’ordinari, ja sense el monarca i a Moncloa, per aprovar diverses mesures.

És la segona ocasió en què Felip VI es reuneix amb el gabinet ministerial des que va accedir al tron, després que ho fes amb l’Executiu dirigit per Mariano Rajoy el juliol de 2018, també a la Zarzuela. Un mes després de la posada en marxa del nou govern de coalició, el cap de l’Estat reunirà al Saló d’Audiències Sánchez i tots els seus ministres, entre ells, els d’Unides Podem, amb Pablo Iglesias com a vicepresident segon.

La Constitució, al seu article 62, estableix que entre les competències que corresponen al Rei figura la de «ser informat dels assumptes d’Estat i presidir, a aquests efectes, les sessions del Consell de Ministres quan ho estimi oportú, a petició del president del Govern». Amb Joan Carles I, van ser 14 les vegades que es va reunir el Consell de Ministres entre el 1976 i el 2012. Després de la trobada a la Zarzuela amb Felip VI, el Govern celebrarà un Consell de Ministres ordinari al Palau de la Moncloa per aprovar algunes mesures.

Notícies relacionades

Entre elles, l’Executiu donarà llum verda als nous impostos a les transaccions financeres i determinats serveis digitals, coneguts com taxes Tobin i Google, i eliminarà la possibilitat d’acomiadar per encadenar baixes per malaltia. Els impostos a les transaccions financeres i determinats serveis digitals ja van ser aprovats el gener de l’any passat, tot i que la seva tramitació va decaure davant de la convocatòria de les eleccions generals d’abril, per la qual cosa mai van arribar a posar-se en marxa.  

EL PERIÓDICO us ofereix en directe la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.