NOU TALL PROTESTA

Els Mossos impedeixen xocs entre ultres i independentistes a la Meridiana

Manifestants d'extrema dreta han acudit al punt de la Meridiana on els CDR protesten des d'octubre contra la sentència del procés

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els manifestants independentistes que cada tarda es concentren a la Meridiana de Barcelona en protesta per la sentència del procés han tornat aquest diumenge a tallar l’avinguda per 126a nit consecutiva malgrat que una concentració d’ultradreta  ha intentat impedir-ho des de primera hora de la tarda. Un cordó policial de Mossos ha separat els dos grups i ha evitat incidents.

Diverses organitzacions sota el paraigua ‘Catalans per Espanya’ havien convocat a les 17.00 hores una concentració a la plaça Sant Andreu Arenal per protestar pels talls diaris que organitzen els CDR des del passat 14 d’octubre, data en què es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem contra els líders de l’1-O. Han coincidit amb els manifestants independentistes i amb un grup de 200 antifeixistes que també han acudit a l’assabentar-se de la manifestació ultra.

Batalla de crits

Per evitar enfrontaments i incidents, els Mossos han encapsulat els dos grups i han organitzat un cordó policial que ha impedit que manifestants d’un bàndol i l’altre entressin en contacte. No han evitat que durant hores els dos grups intercanviessin crits i consignes. Els manifestants independentistes han increpat els ultres al crit de «Fora feixistes dels nostres barris», «No passaran, Llibertat presos», «Ni oblit ni perdó». Els ultres, per la seva part, han corejat consignes com «Som catalans i som espanyols» o «No ens enganyen, Catalunya és Espanya». 

Notícies relacionades

Els agents desplegats han procedit a dur a terme algunes identificacions i en algun moment s’han obert pas entre els manifestant per avançar la línia policial desplegada. 

Cap a les 18.30 hores, i malgrat el cordó i la concentració ultra, els independentistes han envaït la calçada i han tornat a tallar la Meridiana. Al cap d’una hora els ultres han abandonat la zona i poc després s’han retirat les furgonetes d’antiavalots dels Mossos.