Collboni garanteix que l'Ajuntament acatarà la prohibició d'exhibir llaços grocs

El primer tinent d'alcaldia ha assegurat que ho faran de manera «immediata i definitiva»

No ha aclarit si el consistori presentarà un recurs contra la decisió judicial

collboni / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat aquest dissabte que el consistori «sempre» acata les ordres judicials, quan se li ha preguntat sobre els llaços grocs a les façanes dels diferents edificis municipals.

Un jutge de Barcelona ha prohibit definitivament a l’Ajuntament lluir a la seva façana el llaç groc, que està retirat des de les últimes eleccions generals, a l’entendre que suposa una «discriminació» per als ciutadans que no comparteixen aquest símbol.

Notícies relacionades

A l’acabar la presentació del nou model de servei i gestió de la Guàrdia Urbana, a preguntes dels periodistes, Collboni s’ha limitat a assenyalar: «Nosaltres sempre acatem les ordres judicials, el que diuen les lleis».

El Jutjat Contenciós número 6 de Barcelona ha estimat en una sentència parcialment la demanda presentada per l’Associació Advocats Catalans per la Constitució i declara que la resolució administrativa que va acordar penjar el llaç groc va vulnerar el dret fonamental a la igualtat