secretària judicial del 20-S

La secretària del 13: «Li van donar mitja hora a Trapero per treure'm i crec que va dir que era impossible»

Montserrat del Toro afirma que va passar por i va arribar a demanar un helicòpter perquè era «impossible» sortir

toro / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La secretària del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, que va quedar atrapada el 20-S en el registre a la seu de la Conselleria d’Economia i va haver de sortir a mitjanit pel terrat, ha explicat aquest dilluns que quan va demanar al jutge que la tragués «com fos», a Trapero li van donar mitja hora per fer-ho: «Crec que va dir que era impossible», ha dit.

Durant la seva declaració com a testimoni a l’Audiència Nacional, Montserrat del Toro, ha admès que, al cap de poc, van arribar uns agents uniformats que tenien l’ordre del major «d’establir un pla de sortida» i que, tot i que l’opció que li van oferir no li va semblar la més «adequada», no li va quedar «més remei» que fer-ho.

Notícies relacionades

En la quarta setmana del judici a Trapero, Del Toro ha reiterat, tal com va fer el Suprem, que aquell dia va passar por, però ha matisat que no sap si va sentir Carme Forcadell i tampoc està segura d’haver vist un manifestant escopint un agent.

Després de la seva declaració, estan previstes les testificals de diversos agents dels Mossos, entre ells un que va prestar declaració com a testimoni protegit en un jutjat de Lleida sobre les ordres que va rebre l’1-O. Dimecres  i dijous  serà el torn del cap d’Informació de la Policia a Catalunya, Juan Manuel Quintela, qui al Suprem va sostenir que l’1-O els Mossos van informar «detalladament» dels moviments  dels altres cossos policials per ordre dels seus superiors.