Aragonès demana no bloquejar la taula pel mediador

El vicepresident confirma que acompanyarà Torra als conciliàbuls negociadors

zentauroepp51576971 pere aragones200104134001

zentauroepp51576971 pere aragones200104134001 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
ACN

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va reclamar ahir que l’exigència del president Quim Torra sobre la figura d’un mediador a la taula de diàleg entre governs no sigui un obstacle per reunir aquest nou ens com més aviat millor. «Si hi ha un mediador, millor però, en tot cas, no hem de desaprofitar l’oportunitat del que hem demanat tantes vegades, que l’Estat s’assegui per resoldre el conflicte polític, políticament», va etzibar des de Falset.

El líder republicà extramurs també va asseverar que cal encarar la taula de negociació amb l’Executiu de Pedro Sánchez amb «la màxima exigència i unitat estratègica» per defensar el dret a l’autodeterminació i la reivindicació d’amnistia dels presos i dels que es troben fora de les fronteres espanyoles. 

Aragonès va afirmar que la seva força assumeix «en solitari el desgast» que ha suposat «forçar l’Estat a asseure’s», malgrat que els beneficis que puguin derivar-se d’aquesta acció política «siguin per al país».

El vicepresident va expressar que Torra ha d’encapçalar la taula de negociació, però també va reivindicar la seva assistència als conciliàbuls:  «Evidentment seré al seu costat per defensar el gran consens que ens uneix: l’autodeterminació i l’amnistia». 

Notícies relacionades

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per la seva part, va defensar la taula de diàleg. Això sí, va dir que «no es pot garantir l’èxit» de la taula i va afirmar que «no és bo que Oriol Junqueras sigui a la presó», tot i que això no signifiqui que «no s’hagi de fer responsable» el líder d’ERC «d’haver pres decisions equivocades o d’haver incomplert la llei».

Amb tot, el primer secretari dels socialistes catalans va demanar a l’independentisme que «reflexioni» sobre les coses que ha fet malament i va criticar que es digui que ho tornaran a fer, ja que això no ajuda en la recerca d’una sortida política.