xarxes socials

Vox es querella contra Twitter per bloquejar-li el compte

El partit d'ultradreta exigeix al jutjat que ordeni la reobertura de forma cautelar

abascal

abascal / OSCAR DEL POZO (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Vox ha informat de la presentació aquest divendres a Madrid d’una querella criminal contra Twitter després del tancament del seu compte en aquesta xarxa social, una cosa que la formació de Santiago Abascal considera «injustificada», per la qual cosa ha reclamat al jutjat que ordeni la reobertura com a mesura cautelar mentre es resol l’assumpte.

Twitter va decidir limitar les funcions del compte de Vox al gener per un comentari que creu que incita a l’odi i vulnera per tant la política de conducta d’aquesta xarxa social. La limitació de funcions significa que els administradors del compte poden accedir-hi i enviar missatges directes als seus seguidors, però no poden publicar comentaris ni assenyalar ‘m’agrada’ ni ‘retweet’ a altres usuaris.

La xarxa social va sol·licitar a Vox que l’eliminés, però aquest partit s’ha negat a fer-ho perquè interpreta que és censura i ha decidit portar l’assumpte als tribunals. La denúncia es fonamenta en la possible comissió d’«una lesió de drets fonamentals» de Vox, com són els de llibertat d’expressió, de participació política, llibertat ideològica i pluralisme i igualtat política.

També entén aquest partit que Twitter podria estar cometent un delicte d’injúries per «l’acusació falsa» a Vox de mantenir «una conducta que incita a l’odi», un missatge que manté en vista dels usuaris i que està «lesionant, clarament, el dret a l’honor d’aquest partit polític».

L’escrit defensa que aquesta decisió arbitrària de la xarxa social, que manté bloquejat el compte de VOX, causa una lesió irreparable a la formació política i que, per tant, se sol·licita que el jutjat adopti com a mesura cautelar el restabliment del compte suspès.

En el comunicat, Vox assegura que ha intentat una sortida extrajudicial al conflicte però que Twitter s’ha negat «a qualsevol possibilitat de contacte» que permetés l’acord. La seva decisió ha sigut «arbitrària», segons el parer del partit polític, i s’empara en una expressió segons la seva opinió ambigua com és «incitació a l’odi».

La polèmica

La polèmica va començar amb una ‘picabaralla’ entre Vox i la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra. «No suporten el col·lectiu LGTBI, no suporten el matrimoni entre persones del mateix sexe, no suporten la igualtat entre dones i homes, no suporten que les seves idees retrògrades no siguin les de tota la societat», va denunciar la dirigent socialista.

«El que no suportem és que us fiqueu a casa nostra i ens digueu com hem de viure i com hem d’educar els nostres fills. I menys encara que amb diners públics promogueu la pederàstia», va respondre el compte oficial de Vox, que gestiona el seu responsable de Comunicació, el diputat Manuel Mariscal.

Notícies relacionades

Vox entén que s’està censurant una rèplica al partit en el Govern, el PSOE, i que se censura «milions d’espanyols» que diu representar. Altres dirigents polítics s’han referit a l’ús de guillotines o han imputat delictes a altres persones «sense que hagin tingut cap tipus de resposta de Twitter».

«Mantenir el compte censurat durant més de quinze dies, al·legant una vulneració d’estàndards que no s’ha produït, fa mal a la imatge del partit i el seu dret a l’honor», conclou Vox.

Temes:

Twitter Vox