Abascal compara els partits independentistes amb Hitler

El líder de Vox insisteix a il·legalitzar ERC, JxCat, el PNB, EH Bildu i la CUP

Sobre la cita Sánchez-Torra: «És la reunió d'un president il·legítim amb un d'il·legal»

12/01/2020 El presidente de Vox, Santiago Abascal, durante la concentración convocada por la plataforma ’España Existe’ frente al Ayuntamiento de la capital, en Madrid (España) a 12 de enero de 2020.

12/01/2020 El presidente de Vox, Santiago Abascal, durante la concentración convocada por la plataforma ’España Existe’ frente al Ayuntamiento de la capital, en Madrid (España) a 12 de enero de 2020. / Ricardo Rubio - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Santiago Abascal no desisteix en la seva croada contra els partits independentistes. Des que va irrompre amb força en el panorama política espanyol, el president de Vox no ha deixat d’exigir la il·legalització de tots els partits que busquen la separació d’una part del territori d’Espanya. No obstant, el líder d’extrema dreta ha augmentat la duresa del seu discurs i ha comparat ERCJxCatla CUPEH Bildu i, fins i tot, el PNB amb Adolf Hitler

En una entrevista a Telecinco, Abascal ha defensat la «il·legalització dels partits colpistes». La mesura proposada pel dirigent ultra no resulta nova i durant els últims mesos l’ha anat proposant en diferents ocasions. No obstant, aquest dijous, al qüestionar-li que «aquests partits han sigut votats pels ciutadans» i que «guanyen les eleccions», el president de Vox ha contestat que «a Alemanya també votaven a Hitler», amb referència a les eleccions alemanyes del 1932

«Hi ha partits que no estem d’acord als parlaments, però la democràcia i la nació s’han de defensar dels partits que volen destruir la democràcia perquè no voti tothom o que volen acabar amb la divisió de poders o que volen destruir la unitat nacional», ha sentenciat Abascal. 

Reunió a Barcelona

Notícies relacionades

El líder d’extrema dreta també s’ha pronunciat sobre la trobada que té lloc aquest dijous a Barcelona entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra. Una reunió que, ha dit, es produeix entre«un president il·legítim i un president il·legal». En aquest sentit, ha mostrat el seu desconcert que el cap del Govern s’entrevisti amb Torra, que es manté «de manera il·legal» en el càrrec. 

Sobre Sánchez manté l’acusació que està al capdavant de l’Executiu de manera «il·legítima», ja que «va mentir als espanyols» durant la campanya electoral a l’afirmar que no pactaria en cap moment amb les forces independentistes.