Òmnium presenta un manifest per l'amnistia dels «represaliats» del procés

200 personalitats de l'àmbit polític, social, cultural i esportiu reclamen un diàleg «sincer»

zentauroepp52145635 signants del manifest  amnistia ara   que impulsa  mnium  a 200205140125

zentauroepp52145635 signants del manifest amnistia ara que impulsa mnium a 200205140125 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
ACN

Òmnium ha presentat aquest dimecres el manifest ‘Amnistia ara!’, una nova campanya de la Plataforma Som el 80%. Unes 200 personalitats de l’àmbit polític (exconsellers, expresidents del Parlament i exdiputats), social, cultural i esportiu (com Pep Guardiola) han firmat el text, que demana l’amnistia per als «represaliats» pel procés.

El manifest, presentat a Arts Santa Mònica, considera que l’amnistia és «imprescindible» per enfortir el diàleg. El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, s’ha dirigit al Govern espanyol per asseverar que sense amnistia no hi pot haver «diàleg real». El manifest reclama un procés de negociació «sincera, sense condicions ni renúncies» per pactar una «solució real» al conflicte polític.

Els signants del manifest consideren «imprescindible» que s’anul·lin totes les causes obertes arran de la «judicialització» del procés sobiranista. «Fa falta que el conflicte torni al terreny de la política, d’on no hauria hagut de sortir mai, i s’han de trobar els mecanismes democràtics necessaris perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir lliurement el seu futur polític», afirma el text. El manifest reclama la «renúncia» de les vies d’excepcionalitat jurídica i processal que posin fi, de manera «definitiva», a tota mena de «repressió» política.

Signants

Notícies relacionades

Entre els primers signants del manifest destaquen els expresidents del Parlament Ernest Benach, Núria de Gispert, i Joan Rigol; els exconsellers Joan Manuel Tresserras, Joaquim Nadal, Josep-Lluís Carod-Rovira, Andreu Mas-Colell i Antoni Castells; els exdiputats Xavier Domènech, David Companyon, Joan Ignasi Elena, Eulàlia Reguant, Gabriela Serra, David Fernández, Albano Dante Fachin i Carles Campuzano.

També han firmat ja Mauri, l’exvicepresident de l’ANC Agustí Alcoberro, l’exalcaldessa de Badalona Maite Arqué (PSC), els cantants i músics Natxo Tarrés, Gerard Quintana, Joan Dausà, Feliu Ventura, Alguer Miquel, l’exregidora Gala Pin (comuns); l’activista Arcadi Oliveras, els advocats Augusto Gil Matamala i Carla Vall i l’entrenador de futbol Pep Guardiola.