Irene Montero sosté que aplaudir al Rei forma part dels «valors republicans»

La ministra d'Igualtat defensa que el gest amb Felip VI va ser «una mostra de cortesia»

«Jo soc republicana, però com a part del Govern respecto la institució», sentencia

montero / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els gestos dels membres d’Unides Podem davant del Rei dilluns passat en la Solemne Sessió d’Obertura de la Legislatura Constituent continuen fent parlar. Després de l’expectació de si aplaudirien o no, ha arribat el moment de les justificacions. La ministra d’Igualtat i ‘número dos’ morada, Irene Montero, ha sostingut aquest dimecres que aplaudir  Felip VI «forma part dels valors al republicanisme, de respecte a les institucions». 

Els de Pablo Iglesias, davant de la disjuntiva de recolzar o no el Monarca sent una força obertament republicana, van optar perquè només aplaudissin els membres que formen part del Govern –ministres i secretaris d’Estat– mentre que la resta del grup parlamentari es quedava dreta sense aplaudir. No obstant, Montero ha explicat que el gest dels membres del Consell de Ministres va ser «una mostra de cortesia»

Notícies relacionades

«Jo soc republicana, però com a part del Govern respecto la institució. Soc als bancs blaus i he de fer el que fa el Govern», ha sentenciat. A més, en aquest mateix sentit, ha assenyalat que si per «apujar el salari mínim interprofessional» o per aprovar una llei que protegeixi les «llibertats sexuals» ha d’aplaudir el Rei, ho farà. 

El peatge

L’aplaudiment d’Iglesias que va contractar molt amb la seva actitud de 2016, ha creat divisions dins del partit. El secretari general de Podem Euskadi, Lander Martínez, va defensar aquest dimarts que el gest és «el peatge» que han hagut de pagar els morats per formar part del Govern. A més, va recordar que «el president, els vicepresidents i els ministres que representen els ciutadans de tot l’Estat tenen compromisos protocol·laris».