Rovira reclama «amnistia» i demana a l'independentisme no «assenyalar ni confondre l'adversari»

La dirigent d'ERC creu que el 155 «modifica la Constitució» i deixa les autonomies a mercè de la Moncloa

rovira

rovira

1
Es llegeix en minuts
ACN

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha assegurat aquest dimarts que l’aplicació de l’article 155 tal com es va fer per intervenir la Generalitat l’octubre del 2017 «significa una modificació substancial de la Constitució» perquè vulnera l’article 2, que garanteix el dret d’autonomia. 

Notícies relacionades

Rovira ha participat com a testimoni en la comissió del Parlament que investiga l’aplicació del 155 i ha advertit que el govern espanyol pot intervenir «qualsevol comunitat autònoma que en un determinat moment pugui discrepar o tenir una posició ideològica diferent del model central». «Només caldrà argumentar que s’intervenen les competències per un interès general, una mena de botó vermell per suspendre l’autonomia», ha alertat. 

Rovira, que ha intervingut per videoconferència, també ha reclamat amnistia per als líders independentistes empresonats, sense la qual «no és possible el camí de la resolució política» i ha demanat al conjunt del sobiranisme «no confondre l’adversari» ni assenyalar l’independentista del seu costat.