PROPOSTA SALARIAL

La CUP diu que als seus votants els agrada que no vagin sempre al Congrés i rebutja la idea de no cobrar aquells dies

Ciutadans registra un escrit perquè els dos cupaires deixin de percebre les seves retribucions per «insultar les institucions de l'Estat»

zentauroepp52132894 17 12 2019 los diputados de la cup en el congreso de los dip200204172204

zentauroepp52132894 17 12 2019 los diputados de la cup en el congreso de los dip200204172204 / Ricardo Rubio - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat de la CUP al Congrés, Albert Botran, considera «fora de lloc» la proposta de Ciutadans perquè no es pagui el sou als diputats de la formació antisistema catalana els dies que no acudeixin a les sessions plenàries de la Cambra baixa, unes absències que, ha remarcat, tenen el suport dels seus votants.

«Està fora de lloc que s’intentin marginar els diputats que han sigut legítimament elegits per representar a la societat catalana que ens ha donat suport», ha assenyalat Botran just abans de l’inici del ple d’aquest dimarts.

Recolzament dels electors

El representant de la CUP, que està al Congrés al costat de Mireia Vehí, ha defensat la seva decisió de no acudir a totes les sessions per no quedar «atrapat en la dinàmica parlamentària» i ha deixat clar a la formació taronja que els electors que els han recolzat estan d’acord amb aquesta posició.

«Nosaltres sempre expliquem el que farem fora i dins de les institucions. Farem el que considerem necessari, si ho considerem hi serem i, si no, no; i als nostres votants això els agrada», ha emfatitzat Botran.

«Insultar les institucions de l’Estat»

Ciutadans tenia previst registrar aquest dimarts un escrit a la Mesa del Congrés perquè els dos diputats de la CUP deixin de percebre les seves retribucions per acudir al Congrés a «insultar les institucions de l’Estat» com aquest dilluns, han assenyalat, van fer amb el Rei en l’obertura solemne de les Corts.

«Són persones que s’aprofiten de les nostres institucions, que es presenten a unes eleccions democràtiques quan no creuen en la democràcia i, a més, volen continuar cobrant el seu salari», ha lamentat el portaveu adjunt de Cs, Edmundo Bal, al Congrés.

«Sense aprofitar-se dels diners de tots els espanyols»

Notícies relacionades

Si volen continuar amb aquesta estratègia, ha advertit Bal, hauran de fer-ho «sense aprofitar-se dels diners de tots els espanyols, que els els paguen per treballar des de les institucions i no per estar-ne fora».

La CUP, ERC, Junts per Catalunya, EH Bildu i BNG van firmar aquest dilluns un manifest de rebuig de la Monarquia i demanaven al Rei que deixés de tutelar els governs i parlaments que emanen de la voluntat popular.