PER A LES CATALANES

Albiach fa el pas per ser la candidata dels comuns

Colau avala la líder parlamentària, que es perfila com a cap de cartell en les catalanes

20200203 472442 albiachmo 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Jéssica Albiach, líder dels comuns al Parlament, es perfila com a candidata dels comuns en les pròximes catalanes. Com ja havia avançat aquest diari, l’aposta dels comuns era que seguís al capdavant del grup al Parlament. Albiach ha fet aquest dimarts un pas en aquesta direcció al presentar la seva candidatura oficial a les primàries. «Després de parlar-ne amb molta gent i meditar-ho, em presento a les primàries dels comuns. Catalunya necessita construir futur i liderar l’oportunitat de canvi, i això només es pot fer des dels grans acords i reconeixent-nos», ha anunciat a Twitter.

L’alcaldessa de Barcelona i dirigent dels comuns, Ada Colau, ha avalat el pas endavant d’Albiach. «El recolzo i li dono les gràcies. Ha fet molt bona feina en un moment tens de la política catalana», ha dit en una entrevista a Ràdio 4.

Notícies relacionades

Des de la marxa de Xavier Domènech el setembre del 2018, Albiach s’ha consolidat com a líder parlamentària. De la seva mà, i després de la sortida d’Elisenda Alamany Joan Josep Nuet, el seu espai polític ha recuperat la cohesió interna després de les turbulències viscudes ja des de l’època de Catalunya Sí que Es Pot.

Aquest dissabte Catalunya En Comú aprovarà el calendari de les primàries amb la idea que es pugui anunciar el cap de llista a final de febrer. Un cop hagi passat el tràmit, Albiach serà primera cap de cartell en unes eleccions en què les enquestes internes de la formació els auguren un creixement.