Iglesias aplaudeix Felip VI, però els diputats morats no

El líder d'Unides Podem i la resta de ministres de la formació donen suport al Rei

La majoria dels parlamentaris del partit reben el monarca dempeus i sense aplaudir

podemos-aplaudiendo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’entrada d’Unides Podem al Govern no deixa d’oferir moments d’expectació. L’últim es produïa aquest dilluns en la Solemne Sessió d’Obertura de la Legislatura Constituent presidida per Felip VI. Totes les mirades estaven posades en el vicepresident segon de l’Executiu, Pablo Iglesias, per veure com rebia l’arribada del monarca a l’Hemicicle del Congrés dels Diputats. Finalment, el líder dels morats ha aplaudit, sense gaire entusiasme, el Rei. Un gest que han repetit els altres quatre dirigents d’Unides Podem al Congrés dels Diputats. 

Iglesias, per primera vegada al grup de Govern i al costat de la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, s’ha posat dret amb l’entrada de Felip VI per aplaudir de manera discreta. El mateix han fet la ministra d’Igualtat, Irene Montero, la responsable de la cartera de Treball, Yolanda Díaz, i els ministres de Consum i Universitats, Alberto Garzón i Manuel Castells, respectivament. 

Notícies relacionades

L’expectació es devia al caràcter republicà de la formació morada que, aquest dilluns, recalcava el diputat d’En Comú Podem, Gerardo Pisarello: «Continuem sent una força republicana». No obstant, el mateix va passar fa unes setmanes quan els ministres van prometre el seu càrrec amb «lleialtat al Rei i a la Constitució». 

No obstant, els diputats d’Unides Podem no han actuat de la mateixa manera. La majoria del grup morat s’ha posat dreta per rebre el Rei però no han aplaudit en cap moment. El mateix va passar l’any 2016 quan es va inaugurar la 12a legislatura.