Bèlgica jutja avui l'extradició de l'exconseller Puig

La vista es va fixar de forma conjunta amb la de Puigdemont i Comín, però la d'aquests ha quedat en suspens per la seva condició d'eurodiputats

llus-puig

llus-puig

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El Tribunal de primera instància de Brussel·les celebrarà aquest dilluns la vista d’extradició per a l’entrega a Espanya de l’exconseller català Lluís Puig, reclamat pel Tribunal Suprem per presumpta malversació de cabals públics en la causa del procés independentista a Catalunya.

Fonts jurídiques han assenyalat a Europa Press que demà mateix podria conèixer-se la decisió final respecte a la seva extradició, tot i que això dependrà que el tribunal estimi finalment oportú comunicar-la. En tot cas, aquest anunci no suposarà la resolució definitiva de l’assumpte, ja que les parts poden recórrer encara al Tribunal d’Apel·lació i, en última instància, al de Cassació.

La vista es va fixar a mitjans del passat mes de desembre de forma conjunta amb la de l’expresident Carles Puigdemont i el seu també exconseller Toni Comin, tots dos reclamats per sedició a més de malversació, si bé en relació amb aquests últims el procediment ha quedat en suspens per la seva condició d’europarlamentaris mentre se substancia el suplicatori instat per la justícia espanyola.

Al seu dia, la defensa dels tres líders independentistes fugits a Bèlgica va intentar mular els tres casos en un mateix procediment d’extradició, una cosa que la justícia belga va rebutjar tot i que acceptant coordinar els calendaris referits als tres exmandataris fugits. Finalment, la immunitat de què gaudeixen ara Puigdemont i Comín ha tornat a col·locar el procediment judicial en temps diferents.

L’exconseller de Cultura català està citat davant de la Cambra del Consell (Tribunal de primera instància de Brussel·les) a partir de les 14:00 hores de dilluns per a la vista sobre la seva ordre europea de Detenció i Entrega (OEDE).

Notícies relacionades

L’OEDE que va ser reactivada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena juntament amb la de Puigdemont i Comín després de conèixer-se la sentència del procés que va condemnar l’exvicepresident Oriol Junqueras i 11 líders independentistes més. En els tres casos, la Fiscalia de Brussel·les recolza les peticions cursades pel Suprem.