NOVA POLÈMICA

Antifrau investiga la contractació a dit d'una regidora de Sabadell

Un extinent d'alcalde de La Crida-CUP va assignar un negociat a l'actual portaveu d'aquesta formació política

L'OAC ha requerit ara l'actual equip de govern informació i documentació sobre la seva vida laboral

zentauroepp52049227 200130175910

zentauroepp52049227 200130175910

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) està investigant la contractació a dit el 2016 per part de l’anterior govern municipal de Sabadell com a tècnica cap de negociat de Nani Valero, l’actual regidora i portaveu de La Crida per Sabadell, vinculada a la CUP. Aquesta contractació la va fer sense que existís concurs públic el que llavors era tinent d’alcalde Albert Boada, també de la mateixa formació política. Les indagacions es van iniciar fa uns mesos arran que la sectorial de CCOO es posés en contacte amb Antifrau, exposés la presumpta irregularitat i sol·licités una entrevista amb un expert de l’esmentat organisme, que encara no s’ha produït.

L’OAC, un organisme dirigit pel magistrat Miguel Ángel Gimeno, va requerir a mitjans del mes de gener a l’Ajuntament de Sabadell informació i documentació sobre la contractació, amb efectes de l’1 de juny del 2016, de Nani Valero com a tècnica cap del negociat de diversitat i interculturalitat, que era una adscripció provisional. Segons CCOO, només poden optar a aquest lloc funcionaris amb plaça fixa, i no un d’interí, com és el cas de la regidora de la Crida. Perquè pogués ser nomenat un interí, s’hauria d’haver convocat un concurs, cosa que no va passar. D’aquesta manera, segons sosté el sindicat, es va impedir a altres treballadors municipals accedir a aquest lloc.

La contractació de Nani Valero, segons la documentació entregada a l’OAC, va anar a càrrec d’Albert Boada, que el 2016 era regidor de nova economia i serveis centrals de l’ajuntament de la localitat vallesana i membre de La Crida de Sabadell. En aquells moments, governava la ciutat una coalició composta per Unitat pel Canvi, ERC, La Crida per Sabadell-CUP i Guanyem Sabadell. Nani Valero no ha respost a les trucades d’aquest diari.

Recursos i petició d’expedients

Notícies relacionades

Al cap de pocs mesos del nomenament de Nani Valero com a responsable de negociat, CCOO va presentar un recurs de reposició perquè es declarés nul, però va ser rebutjat amb l’argument que s’havia presentat fora de temps. El 2017, el sindicat va tornar a la càrrega, però, en aquesta ocasió, no hi va haver resposta. L’última iniciativa es remunta a l’any passat, quan es va sol·licitar que se certifiqués aquest silenci administratiu. Després, es va contactar amb l’OAC, que ha obert una investigació.

Antifrau ha sol·licitat a l’actual equip de govern de Sabadell de la socialista Marta Farrès una relació de llocs de treball ocupats per Nani Valero en el consistori, així com el sistema d’elecció o provisió utilitzat. També s’ha requerit els expedients administratius complets i les eventuals revisions o recursos administratius presentats en relació amb el lloc de treball ocupat per la regidora de la Crida-CUP.