EL NOU TAULER POLÍTIC

Iceta: «Especular sobre un tripartit no té sentit»

El líder del PSC celebra que els republicans es mantinguin en el camí del diàleg

zentauroepp50440622 barcelona 17 10 2019 iceta al parlament  fotografia de ricar191017130328

zentauroepp50440622 barcelona 17 10 2019 iceta al parlament fotografia de ricar191017130328

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Amb el Govern en descomposició i ERC i JxCat en guerra declarada (que només ha tingut una treva aquest dimarts per la compareixença al Parlament, l’únic que sembla unir-los en aquest moment), la legislatura sembla abocada a l’abisme. Amb les eleccions a la cantonada, l’única alternativa a un executiu republicà que s’entreveu en el dia d’avui és un nou tripartit. El problema és que els únics entusiastes d’aquesta idea són, ara mateix, els hereus d’ICV, els comuns. Els altres protagonistes dels anteriors tripartits, ERC i el PSC, no s’hi mostren especialment entusiastes, malgrat que ja hagin unit forces per tirar endavant els pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona i per investir Pedro Sánchez

Notícies relacionades

«Especular sobre un tripartit no té sentit», ha reiterat aquest dimarts Miquel Iceta. Fa setmanes que el PSC refreda les opcions que es pugui repetir un executiu com els que van capitanejar Pasqual Maragall i José Montilla. «Aquest tripartit que alguns apunten jo no el veig», ha afegit el primer secretari dels socialistes catalans a Telecinco. En el mateix moment en què Oriol Junqueras reiterava el seu compromís amb el camí independentista, Iceta ha deixat clar que no estarà en cap govern que aposti per la independència o per un referèndum. Malgrat que no es vegi compartint govern amb ERC, ha celebrat que els republicans continuïn compromesos amb la via del diàleg.

Iceta, com ja va fer dilluns al tens ple del Parlament, ha tornat a expressar el seu desig que Quim Torra convoqui eleccions com més aviat millor perquè hi hagi un nou executiu que impulsi el diàleg, que encapçalen tant socialistes com ERC. «Aquest Govern no està en condicions de continuar», ha tornat a apuntar. A diferència dels comuns, que demanen al Govern que aprovi els pressupostos abans d’abaixar la persiana, els socialistes volen que els comicis se celebrin com més aviat millor. En aquest sentit, en cas que a JxCat continuessin disposats a no votar com a protesta per la retirada de l’escó de Torra, fonts del PSC deixen clar que no comptin amb ells per salvar els pressupostos. «¿Com podem aprovar un pressupost que el Govern ni ens ha presentat? Si no són capaços d’aprovar els seus pressupostos, que convoquin eleccions.»