Otegi no es presentarà com a candidat a 'lehendakari' per EH Bildu

La taula política del partit aposta per Maddalen Iriarte per encapçalar les paperetes al Parlament basc

GRAFCAV172. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 11/11/2019.- El coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmado este lunes en San Sebastián que si no se aborda la agenda vasca democratizadora el Estado español está condenado a la inestabilidad y autoritarismo. EFE/Gorka Estrada.

GRAFCAV172. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 11/11/2019.- El coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmado este lunes en San Sebastián que si no se aborda la agenda vasca democratizadora el Estado español está condenado a la inestabilidad y autoritarismo. EFE/Gorka Estrada. / Gorka Estrada (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arnaldo Otegi no es tornarà a presentar com a candidat a ‘lehendakari’ en les pròximes eleccions que se celebrin al País Basc. El nom del coordinador general d’EH Bildu serà substituït a les paperetes a la presidència d’Euskadi per Maddalen Iriarte, l’actual portaveu de la formació al Parlament regional. 

Notícies relacionades

La decisió que Iriarte encapçali la candidatura l’ha pres aquest dilluns la taula política d’EH Bildu al considerar que és la millor candidata que pot tenir la formació per als pròxims comicis, tot i que de moment no se sap quan se celebraran. A més, la decisió l’haurà de ratificar la militància.

Des de la formació defensen que aquesta decisió no es deu que, actualment, Otegi estigui inhabilitat per exercir qualsevol funció pública fins al febrer del 2021, una condemna que se li va imposar per intentar reconstruir la il·legalitzada Batasuna. La setmana passada, la dirigent d’EH Bildu Marian Beitialarrangoitia ja va dir que tenien clar que les decisions de la taula política no estarien «condicionades» per «la situació jurídica ni d’Arnaldo Otegi ni de ningú».