La Junta Electoral rebutja el recurs de Torra per falta de fonament

El president encara té una última possibilitat de recurs

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica  acto institucional del govern200124132016

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica acto institucional del govern200124132016 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Junta Electoral Provincial (JEP) ha inadmès aquest dissabte el recurs presentat ahir pel president de la Generalitat, Quim Torra, contra l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que ordena la retirada de la seva acta de diputat al Parlament perquè considera que no té «fonament».

La junta provincial s’ha reunit aquest dissabte i ha acordat a la tarda rebutjar el recurs de Torra perquè no té «manifestament cap fonament» ja que es plantegen les mateixes qüestions que ja han sigut objecte d’un recurs anterior de la JEC, i que ja li va ser denegat. 

En el seu recurs, el president català va al·legar que la JEP era incompetent per retirar la seva acta de diputat i va reclamar la nul·litat de l’ordre que va dictar la JEC, adduint els «perjudicis» que li podria ocasionar.

Termini de 48 hores

Seguint les directrius de la JEC, la junta provincial va donar dijous un termini de 48 hores al Parlament perquè comuniqués quin representant de JXCat ha de substituir Torra.

En la resolució d’aquesta tarda, la JEP afirma que «no procedeix la suspensió de l’executivitat» de l’acord i ordena que es traslladi aquesta decisió a Torra, al Parlament i als partits JxCat, PP, Ciutadans i Vox.

Contra aquest últim acord d’aquest dissabte de la Junta Electoral Provincial encara es pot recórrer davant la Junta Provincial en un termini hàbil de 24 hores que començarà a comptar a partir que es notifiqui.

Notícies relacionades

Si no hi ha canvis en les pròximes hores, el president del Parlament, Roger Torrent, té fins dilluns per decidir si obeeix al Tribunal Suprem i compleix l’ordre de la JEC de retirar l’acta de diputat a Torra o si opta per deixar que el president voti a la Cambra catalana, amb el risc d’incórrer en un delicte de desobediència.

Torrent ja ha convocat el ple, que es va ajornar aquesta setmana pel temporal, per a dilluns a les 15.00 hores i serà llavors quan es veurà si el president de la Generalitat exerceix amb normalitat la seva condició de diputat i vota en el primer punt de l’ordre del dia previst: els pressupostos del Parlament.