Torra amenaça la Junta Electoral amb «accions penals»

El Govern i l'oposició incrementen la pressió sobre Torrent perquè decideixi si suspèn el president

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica  acto institucional del govern200124132016

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica acto institucional del govern200124132016 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha advertit que emprendrà possibles «accions legals, també de caràcter penal», si la Junta Electoral Central (JEC) l’obliga a deixar l’acta, perquè considera que no és competent i podria estar incorrent en un delicte de coaccions.

Així ho ha subratllat en un comunicat de l’Oficina del President de la Generalitat, en què també adverteix que pensar que el president estaria incorrent en un delicte d’usurpació de funcions públiques si participa en un ple «no només demostra una ignorància profunda del dret penal, sinó que s’esgrimeix per coaccionar aquells que defensen la sobirania del Parlament».

Per això, Torra avisa que «no dubtarà tampoc a exercir les accions legals oportunes en el cas que persisteixin aquestes accions, que podrien estar incorrent en un presumpte delicte de calúmnies i/o injúries».

Pressió a Torrent

A més, Torra critica les «pressions a les quals es pretén sotmetre el president del Parlament i altres membres de la Cambra que defensen la sobirania del Parlament està arribant a límits insostenibles i incompatibles amb l’ordenament jurídic en general i, específicament, amb el Codi Penal».

El Govern ha donat el seu «recolzament» a Torrent perquè es mantingui ferm en la defensa de la resolució del Parlament que va ratificar, fa unes setmanes, Torra com a president i com a diputat. Es tracta d’una mesura de pressió que s’aplica en sentit contrari al de partits com Cs i el PP, que exigeixen al president de la Cambra que desposseeixi ja Torra de l’escó.

Notícies relacionades

Torra assumeix que la condició de diputat només l’hi pot revocar el Parlament «en cas que hi hagi una sentència ferma» i qualifica d’anomalia democràtica que un òrgan administratiu com la JEC intenti fer-ho.

«Genera un conflicte institucional que excedeix l’àmbit del mateix Parlament», conclou el president en el seu comunicat.