La ministra d'Exteriors viatja al Marroc en plena crisi de les aigües

El Parlament marroquí ha aprovat un límit marítim que xoca amb l'espanyol

zentauroepp51670957 200110120644

zentauroepp51670957 200110120644

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

Aquest divendres la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, viatja al Marroc per entrevistar-se amb el president del Govern del Marroc, Saadeddine el-Othmani, i el responsable d’Exteriors, Nasser Bourita, amb qui abordarà la decisió unilateral de Rabat de delimitar les seves aigües territorials.

Així la ministra tindrà l’oportunitat d’abordar amb Bourita les dues lleis que va defensar dimecres davant del Parlament marroquí per les quals es crea una Zona Econòmica Exclusiva (ZEE) i es delimiten les fronteres marítimes amb Espanya i Mauritània.

Després de la visita, d’un dia de durada, la ministra viatjarà a les Canàries per informar el president, Ángel Víctor Torres, del contingut de les reunions.

Contacte personal

El Ministeri d’Exteriors ha remarcat que es tracta de la primera visita bilateral de la ministra amb l’objectiu d’establir un contacte personal amb el seu homòleg i remarcar el caràcter estratègic de la relació.

En la seva jornada a Rabat, la ministra té previst mantenir una primera reunió amb el cap de Govern al matí, abans d’inaugurar la nova seu del Consolat General d’Espanya i visitar la Cancelleria.

Notícies relacionades

A la tarda, González Laya s’entrevistarà amb el seu homòleg, Nasser Bourita, amb qui abordarà la qüestió dels límits marítims i la possible convocatòria de la pròxima reunió d’alt nivell entre Espanya i el Marroc, que correspon celebrar al Marroc.

Cambres de comerç

La ministra també té previst reunir-se amb representants de les Cambres de Comerç Espanyoles de Tànger i Casablanca i dels dos Clubs d’Empresaris Espanyols al Marroc, abans d’assistir a un sopar ofert pel seu homòleg marroquí. 

Temes:

Canàries Marroc