Iglesias recolza Sánchez en el seu plantejament de reformar el delicte de sedició

El vicepresident segon del Govern defensa la necessitat d'«adaptar» la legislació espanyola a l'europea

Aposta per realitzar altres canvis en el Codi Penal com el 'només sí és sí' o l'enduriment del maltractament animal

undefined51579519 graf6868  madrid  04 01 2020   el l der de unidas podemos  p200106175034

undefined51579519 graf6868 madrid 04 01 2020 el l der de unidas podemos p200106175034 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesias ha adoptat com a màxima unes paraules que Pedro Sánchez va pronunciar fa dies: «Aquest Govern parlarà amb diverses veus, però sempre amb una mateixa paraula». Amb aquesta idea al cap, el vicepresident segon de l’Executiu no deixa escapar una oportunitat per demostrar la unitat que hi ha dins del Consell de Ministres. Així, amb la polèmica sorgida després de conèixer-se que el Govern pretén reformar el delicte de sedició, el cap dels morats ha defensat la necessitat d’equiparar l’ordenament jurídic espanyol al de la Unió Europea

«Adaptar la nostra legislació penal als estàndards europeus crec que és de sentit comú», ha asseverat aquest dijous en una entrevista a Telecinco. La setmana passada, Iglesias ja va assenyalar que l’actuació dels tribunals espanyols entorn del conflicte català «està fent molt mal a la imatge d’Espanya a Europa» i va defensar l’obligació d’acatar les decisions que adopten els jutges europeus.  

Notícies relacionades

Malgrat això, Iglesias ha provat d’apartar del focus de la reforma del Codi Penal els articles relatius a la rebel·lió i a la sedició i ha assenyalat que hi ha altres aspectes que s’haurien de canviar. En aquest sentit, ha assenyalat que s’ha d’establir el «només sí és sí», s’han d’endurir «els delictes mediambientals» o «el maltractament als animals».

«Asserenem la discussió»

«Cal fer un debat de fons jurídic. Asserenem la discussió i parlem en termes legals, que és el més adequat per a una reforma d’una llei orgànica tan fonamental com és el Codi Penal», ha afirmat la dirigent morada i vicepresidenta tercera de la Mesa del Congrés, Gloria Elizo, posant una mica de calma sobre la manera en què el Govern podria encarar el canvi en l’ordenament jurídic.