A TWITTER

Iglesias, sobre les Vicepresidències: «Serà un honor i un privilegi compartir rang amb tres dones brillants»

El líder morat ha compartit a les seves xarxes socials una paròdia basada en l'escena de la cabina dels germans Marx

zentauroepp51629232 madrid 07  01 2020 pol tica tercer d a debate de investidura200107130103

zentauroepp51629232 madrid 07 01 2020 pol tica tercer d a debate de investidura200107130103 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha indicat aquest divendres que per a ell serà un «honor i un privilegi» compartir amb tres dones el rang de vicepresident en el nou Executiu de coalició liderat per Pedro Sánchez. 

«Serà un honor i un privilegi compartir rang amb tres dones brillants de les quals tinc molt a aprendre», ha indicat Iglesias en un missatge a les xarxes socials sobre l'estructura del Govern de coalició amb quatre Vicepresidències.

Iglesias, que ocuparà la Vicepresidència de Drets Socials i Agenda 2030, tindrà el mateix rang que Carmen Calvo (Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria), Nadia Calviño (Economia i Transformació Digital), i Teresa Ribera (Transició Ecològica i Repte Demogràfic).

«I davant els que busquin sembrar la zitzània: companyonia, treball en equip, bon humor i marxisme d'aquest,» ha escrit en relació a una paròdia basada en l'escena de la cabina dels germans Marx que fa broma sobre el nombre de Vicepresidències del gabinet.

El programa

En qualsevol cas, Podem considera que el més important és que el Govern de coalició compleixi el programa acordat entre Unides Podem i el PSOE, independentment de l'estructura de l'Executiu i les persones que ha elegit el president Pedro Sánchez per integrar el Consell de Ministres.

El partit liderat per Pablo Iglesias  no vol opinar sobre les noves incorporaciones al Govern, ni tampoc sobre l'organigrama dissenyat per Sánchez, que en alguns casos dilueix el pes que tindrà Unides Podem a l'hora de gestionar les seves competències.

No obstant, els 'morats' sí que han volgut deixar clar aquest divendres que el més important és que es compleixi el programa que Sánchez i Iglesias van segellar per formar el que serà el primer Govern de coalició des de la II República.

Notícies relacionades

Així ho ha expressat en declaracions a TVE, recollides per Europa Press, la portaveu de Podem a la Comunitat de Madrid, Isabel Serra, al ser preguntada pel desconcert que va generar a les files de la seva formació l'anunci de Sánchez de nomenar quatre vicepresidències, en lloc de les tres previstes.

«Ara, l'important per a nosaltres, el mes important, és aquest acord programàtic que hem aconseguit amb el PSOE, aquestes polítiques que poden fer que revertim les retallades dels últims anys de les polítiques del PP», ha recalcat la diputada autonòmica.