present en el ple d'investidura

Aplaudiments i flors per a Aina Vidal, diputada de Podem que pateix càncer

La parlamentària ha acudit a la segona votació malgrat la seva malaltia

resubida aina / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els membres del Grup Parlamentari d’Unides Podem han dedicat, al final del debat d’investidura, un llarg aplaudiment a la diputada dels comuns Aina Vidal, que ha assistit aquest dimarts al ple del Congrés després d’haver anunciat que li han diagnosticat un tipus de càncer rar i agressiu. Vidal, que no va poder votar diumenge passat perquè està malalta de càncer, també havia rebut l’afecte dels aforats durant la sessió, en què, en aquesta ocasió, sí que ha votat. [Seguiu l’última hora de la investidura de Pedro Sánchez en directe.]

Vidal ha rebut aplaudiments en diversos moments del debat i paraules d’afecte de part de diferents oradors que han pujat a la tribuna, començant pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias. Iglesias ha sigut l’encarregat, després del ple, d’entregar-li un enorme ram de flors de part del grup, entre aplaudiments dels seus companys i crits de ‘sí que es pot’. També el flamant president del Govern, Pedro Sánchez, l’ha saludat després del debat, a l’acostar-se als diputats de Podem.

Notícies relacionades

 

La mateixa Vidal va explicar a Twitter la seva malaltia el passat dia 5, després d’haver faltat a la primera votació del debat d’investidura del socialista Sánchez. La diputada no va poder demanar a temps el vot telemàtic i Sánchez va tenir 166 vots a favor, un menys que aquest dimarts.