Oramas votarà contra Sánchez malgrat l'abstenció anunciada per Coalició Canària

La portaveu canària carrega durament contra el candidat socialista per «agenollar-se davant del secessionisme»

51580267 60

51580267 60

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, ha anunciat davant del ple del Congrés que votarà en contra de la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern malgrat que prèviament el seu partit havia avançat que s’abstindria.

En una dura intervenció contra Sánchez i en la qual ha criticat també l’actitud del líder del PP, Pablo Casado, Oramas ha justificat el seu vot en contra que no volia trair els ciutadans que la van recolzar en les passades eleccions generals davant de l’«ambició» del candidat a la investidura.

A diferència d’Oramas, el diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, ha confirmat el seu vot favorable a la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, a qui ja ha avisat que el seu partit serà «exigent» en la defensa dels interessos de les Canàries, en especial com a regió ultraperifèrica de la Unió Europea.

«O som rellevants en la política espanyola o són irrellevants els interessos de les Canàries», ha alertat Quevedo en la seva intervenció en el debat d’investidura que ha començat aquest dissabte al Congrés.

Després de la seva intervenció, el candidat a la Presidència li ha demanat que reflexioni i passi del bloqueig a l’abstenció per facilitar la investidura perquè «encara hi és a temps».

En la seva rèplica a la diputada del Grup Plural, Sánchez ha admès que li consten els «temors» d’Oramas a un govern de coalició amb Unides Podem i ha volgut tranquil·litzar la diputada al recordar-li que els socialistes i CC s’han entès «en moltes ocasions».

«És a temps de reflexionar sobre el seu vot», ha insistit Sánchez des de la tribuna i ha recordat a la diputada que té dos dies, fins a la segona votació del dimarts 7, per ajudar que la legislatura es posi en marxa.

Coalició Canària estudia accions disciplinàries

Coalició Canària (CC) ha anunciat que actuarà amb l’aplicació dels seus estatuts davant de la indisciplina de la diputada al Congrés, Ana Oramas, que va afirmar aquest dissabte que votarà ‘no’ a la investidura de Pedro Sánchez quan el Consell Polític Nacional es va decantar per unanimitat per l’abstenció.

Notícies relacionades

No obstant, la formació nacionalista ha afirmat que escoltarà el seu representant a la cambra per mantenir una posició de vot contrària a la decisió del partit.

Per la seva banda, CC va acordar la nit d’aquest divendres per unanimitat dels 100 membres del seu Consell Polític que s’abstindria en la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern a l’entendre com a «insuficient» les ofertes del PSOE en les negociacions per aconseguir el recolzament dels nacionalistes canaris.