investidura després del 10-N

Les bases d'EH Bildu recolzen l'abstenció a Sánchez

La votació dona un resultat clar: el 81,4% dels 5.541 militants el recolzen

GRAFCAV172. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 11/11/2019.- El coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmado este lunes en San Sebastián que si no se aborda la agenda vasca democratizadora el Estado español está condenado a la inestabilidad y autoritarismo. EFE/Gorka Estrada.

GRAFCAV172. SAN SEBASTIÁN (GIPUZKOA), 11/11/2019.- El coordinador general de EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha afirmado este lunes en San Sebastián que si no se aborda la agenda vasca democratizadora el Estado español está condenado a la inestabilidad y autoritarismo. EFE/Gorka Estrada. / Gorka Estrada (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els cinc diputats d’EH Bildu s’abstindran en la sessió d’investidura del líder socialista Pedro Sánchez, després que la militància de la coalició ‘abertzale’ hagi ratificat la decisió de la seva Taula Política, procliu a facilitar la constitució del govern de coalició PSOE-UP.

Notícies relacionades

La votació, que s’ha dut a terme a través de mitjans telemàtics des de dijous, s’ha tancat a les 12.00 hores i el seu resultat ha donat un clar recolzament a l’abstenció, avalada pel 81,4% dels 5.541 militants que han participat en la consulta.

La direcció d’EH Bildu va proposar a les seves bases recolzar l’abstenció a l’entendre que, «possibilitant la formació d’un govern de coalició PSOE-Unides Podem a Espanya, s’obre una finestra d’oportunitat per a la resolució dels greus problemes estructurals» actuals. 

Temes:

Bildu