Crits de «¡llibertat!» en el ple del Parlament després de conèixer-se la resolució del TJUE

Després de conèixer-se la resolució s'han fet evidents les mostres d'eufòria a Junts per Catalunya i el conjunt dels sobiranistes

erc / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Els eurodiputats d’ERC, JxCat i la CUP han cridat aquest dijous «¡llibertat!» al Parlament després de conèixer-se que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) considera que Oriol Junquerashauria d’haver sigut considerat eurodiputat i disfrutar d’immunitat.  [Segueixi les últimes notícies d’Espanya, Pedro Sánchez i Oriol Junqueras | Directe]

La decisió de Luxemburg sobre la immunitat de Junqueras s’ha conegut mentre es debatia a la Cambra catalana una moció de Ciutadans sobre la presumpta falta de neutralitat de TV-3.

En el precís moment en què el TJUE llegia la seva resolució, el president Torra entrava ràpidament al seu despatx del Parlament, i també el vicepresident de la Cambra, Josep Costa. Immediatament s’han fet evidents les mostres d’eufòria a Junts per Catalunya i el conjunt dels sobiranistes.

Torra no ha amagat la seva notable satisfacció al tornar al ple de la Cambra. I, pocs minuts després, els diputats sobiranistes s’han aixecat i han cridat «¡Llibertat, llibertat!» després que el diputat d’ERC Ruben Wagensberg hagi fet referència a la resolució de la justícia europea. «La justícia europea està arribant», ha assenyalat el diputat republicà, que ha recordat que «una persona que fa dos anys que és a la presó acaba de ser declarada immune». Wagensberg ha assenyalat igualment el seu desig que «també Carles Puigdemont i Toni Comínpuguin ocupar els seus escons al Parlament Europeu».

Notícies relacionades

Els crits de «¡llibertat!» s’han produït mentre intervenia el diputat de Ciutadans Ignacio Martín Blanco, que ha respost parlant d’independentisme «totalitari» i assegurant que la resolució del TJUE «no afecta la condemna del senyor Junqueras, que és un criminal condemnat per sedició». En aquest moment s’han produït escridassades mentre els diputats de Ciutadans felicitaven Blanco. 

El TJUE ha sentenciat aquest dijous que Oriol Junqueras hauria d’haver sigut reconegut com a eurodiputat des de la proclamació oficial dels resultats dels comicis i haver disfrutat des d’aquell moment d’immunitat emparellada a aquesta condició.