Buch atribueix a la seguretat del Barça el fet que es frustrés el pla del Tsunami al Camp Nou

El conseller d'Interior assegura que van ser els inhibidors del club i no els Mossos els que van evitar l'acció independentista

GRAFCAT8871. BARCELONA, 13/12/2019.- El conseller de Interior de la Generalitat, Miquel Buch, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes en la que informó que los Mossos d’Esquadra han diseñado un dispositivo con 3.000 efectivos, incluyendo seguridad privada, para el clásico entre el FC Barcelona y el Real Madrid del 18 de diciembre, en que el peor escenario sería la invasión del campo por parte de Tsunami Democràtic, una situación extrema en el escenario de protestas anunciadas por la plataforma anónima para ese día. EFE/Andreu Dalmau

GRAFCAT8871. BARCELONA, 13/12/2019.- El conseller de Interior de la Generalitat, Miquel Buch, durante la rueda de prensa que ha ofrecido este viernes en la que informó que los Mossos d’Esquadra han diseñado un dispositivo con 3.000 efectivos, incluyendo seguridad privada, para el clásico entre el FC Barcelona y el Real Madrid del 18 de diciembre, en que el peor escenario sería la invasión del campo por parte de Tsunami Democràtic, una situación extrema en el escenario de protestas anunciadas por la plataforma anónima para ese día. EFE/Andreu Dalmau / Andreu Dalmau (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat aquest dijous que els Mossos d’Esquadra desconeixien la intenció de Tsunami Democràtic de desplegar pancartes sobre el terreny de joc del Camp Nou i que van ser els inhibidors habituals del FC Barcelona els quevan frustrar aquests plans.

«Amb el Tsunami no hi hem tingut cap interrelació i desconeixíem els seus plans», ha assegurat en roda de premsa, en la qual ha valorat de manera «positiva» el dispositiu policial desplegat ahir arran de la protesta independentista abans i durant el clàssic entre el Barça i el Reial Madrid, en la qual es van produir alguns aldarulls.

Buch ha assenyalat que els Mossos «no descartaven cap escenari», perquè el partit era «d’alt risc», però ha explicat que van ser els inhibidors que el FC Barcelona utilitza «en cada partit de futbol» els que van aconseguir interceptar els drons de Tsunami Democràtic.

«És el mateix sistema de cada partit de futbol, no hi va haver diferència», ha asseverat el titular d’Interior, després que la plataforma independentista hagi dit que planejava desplegar amb drons dues pancartes gegants, una amb el lema «Spain, sit and talk» i una altra amb un missatge de protesta per la «repressió».

Buch ha indicat també que no li consta que activistes independentistes volguessin envair el terreny de joc, però ha detallat que un grup «minoritari i violent» va intentar accedir al recinte a la zona sud del Camp Nou i van ser detinguts per la policia.

Així mateix, ha recordat que el perímetre de l’accés a l’estadi no era «responsabilitat» dels Mossos, per la qual cosa no va ser la policia catalana la que va ordenar requisar les caretes amb el rostre de Leo Messi, que van ser confiscades en els controls de seguretat davant de la prohibició que els espectadors acudeixin sense mostrar el rostre a instal·lacions esportives.

Notícies relacionades

La consigna dels manifestants que entregaven les caretes als que accedien al recinte era que se les posessin en el minut 10 de cada part per «protegir els companys».

La concentració als voltants del camp va finalitzar amb incidents, que Buch ha explicat per la presència d’un grup «minoritari d’extrema dreta» i que van deixar 56 agents ferits i 11 detinguts