pel delicte de sedició

Ponsatí compareix aquest dijous davant de la justícia escocesa per l'euroordre d'extradició

La defensa anomenarà polítics espanyols que vol citar a declarar perquè constin en el cas

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258

zentauroepp43340263 clara ponsati190218125258 / Robert Perry

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’exconsellera de la Generalitat Clara Ponsatí compareixerà dijous al matí, en el marc del procés d’extradició per l’1-O, davant del Tribunal del Sheriff d’Edimburg (Regne Unit), on la seva defensa preveu una vista d’aproximadament una hora, ha informat en un comunicat.

La seva defensa, exercida per l’advocat Aamer Anwar, ha informat que Ponsatí està acusada amb el «delicte arcaic de sedició, que no existeix» en la legislació escocesa.

La fiscalia escocesa, actuant en representació d’Espanya, ha considerat que la conducta de Ponsatí «podria constituir el delicte de traïció» que contempla el dret d’Escòcia, segons ha informat la defensa de l’exconsellera.

Altres polítics

També ha indicat que dijous anomenaran polítics espanyols per citar-los davant del tribunal escocès «acusats de retorçar l’estat de dret per perseguir aquells l’únic crim dels quals va ser protestar pacíficament i demanar la independència».

A més, la defensa citarà juristes i organismes de drets humans perquè exposin «la falta d’imparcialitat al cor del judici dels presos polítics catalans».

Notícies relacionades

La justícia escocesa ja va deixar en llibertat Ponsatí el 14 de novembre, després que s’entregués a la Policia d’Edimburg, des d’on va ser transferida al Tribunal del Sheriff, després de la reactivació de l’ordre europea de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició per l’1-O.

L’Agència Nacional Contra la Delinqüència del Regne Unit va acceptar tramitar l’euroordre contra la dirigent independentista, després de rebre els aclariments que les autoritats britàniques van sol·licitar al jutge d’instrucció del Tribunal Suprem Pablo Llarena.