L'ANC crea la primera patronal «desacomplexadament independentista»

La iniciativa compta amb vuit delegacions a Catalunya i representa unes 500 empreses, segons els promotors

foto 3518220

foto 3518220

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova iniciativa de l’ANC per incidir en l’àmbit empresarial. L’entitat sobiranista ha creat la «primera patronal desacomplexadament independentista» sota la nomenclatura ‘Anem per feina. Empresaris catalans independents’.

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha anunciat junt amb el secretari nacional encarregat de la comissió Fem República, l’empresari David Fernàndez, el naixement d’aquesta patronal que té per objectiu «omplir un buit de representativitat social en l’àmbit empresariat des d’una perspectiva nacional». «Es vol promoure la iniciativa d’aquesta patronal independent projectant-la com una patronal moderna, una entitat de representació empresarial del segle XXI», ha sostingut Fernàndez en roda de premsa.

«Partim de més de 500 empreses a les quals representem des d’avui mateix», ha assegurat sobre el llançament i ha apuntat que ja compta amb delegacions a Lleida, Girona, Tarragona, Barcelona, Sort (Lleida), Manresa (Barcelona), la Bisbal del Penedès (Tarragona) i Tortosa (Tarragona).

Notícies relacionades

La vicepresidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, Sílvia Cubo, ha assegurat: «No ens volíem anomenar patronal, perquè no som patrons de res, sinó que som empresaris que ens llevem a les sis i som els primers que arribem a l’oficina i els últims que ens n’anem».

Per la seva banda, Paluzie ha justificat aquest projecte com una peça més de la campanya ‘Consum estratègic’ que pretén enfortir el teixit social independentista desfent-se de vincles amb els «poders de l’Estat», que pretenen «debilitar» creant «alternatives pròpies». En el marc d’aquesta campanya van coure les candidatures a les Cambres de Comerç de Barcelona, Manresa, Terrassa i Sabadell; van activar una web d’empreses afins al sobiranisme que va ser denunciada per Foment del Treball i van llançar una xarxa de recolzament al sindicat independentista Intersindical-CSC que va arrasar entre els funcionaris de la Generalitat.

Temes:

ANC Catalunya