cambra alta

El PP ofereix un senador a Cs perquè tingui grup propi

Montesinos emmarca el moviment en l'aposta que els populars continuen fent per Espanya Suma

GRAF4068. VITORIA (ESPAÑA), 05/07/2018.- El Vicesecretario general de Acción Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, vota en la sede del PP de Vitoria en las primarias del partido. EFE/JOSE RAMÓN GOMEZ

GRAF4068. VITORIA (ESPAÑA), 05/07/2018.- El Vicesecretario general de Acción Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, vota en la sede del PP de Vitoria en las primarias del partido. EFE/JOSE RAMÓN GOMEZ / JOSE RAMÓN GOMEZ (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos / Agencias

El PP ofereix a Ciutadans un senador perquè pugui tenir grup propi a la Cambra alta. El mínim necessari és 10 i tenir grup suposa optar a més llocs a la resta dels òrgans de la Cambra, augmentar la quota de protagonisme en el control al Govern i més subvencions per contractar assessors.

Segons ha explicat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, el comitè de direcció del partit ha donat llum verda a la proposta presentada en aquest sentit pel portaveu popular al Senat, Javier Maroto.

Montesinos ha destacat que el PP actua amb «generositat i altura de mires» per facilitar que Ciutadans compti amb un grup propi, dins de l’aposta que els populars continuen fent per Espanya Suma, la coalició que va plantejar entre els dos partits i que la formació taronja va rebutjar en les anteriors eleccions.

Crítiques del partit taronja

Ciutadans compta en aquesta legislatura amb nou senadors, vuit de designació autonòmica i una única senadora electa a través de la coalició Navarra Suma, que va aconseguir tres senadors en les generals de novembre: un d’UPN, un altre de PP i el tercer de Cs. El partit taronja aspirava a poder formar un grup propi i evitar el Mixt, però necessitava comptar amb un desè senador. Aquest préstec l’hi farà finalment el Partit Popular després que el comitè de direcció de la formació hagi «donat llum verda» aquest dimarts a aquesta iniciativa, segons ha revelat Montesinos.

Cs ha sigut sempre molt crític amb el préstec de senadors, i ho veia com un tret de la «vella política». De fet, va impedir que el PP formés grup al Parlament de Catalunya al negar-se a deixar-li un diputat. 

Ara necessita aquesta mateixa ajuda, però si procedís de Navarra Suma, el partit defensava que no suposaria un préstec. «A Navarra ens hem presentat en coalició», va defensar el senador de Cs Xavier Alegre quan li van preguntar.

Dards a Sánchez

Montesinos també ha avisat que Pedro Sánchez ha entrat de ple en la «subhasta d’Espanya» i, en les seves negociacions amb ERC, ha concedit als independentistes catalans que el Govern central tracti d’«igual a igual» a la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades

En roda de premsa, Montesinos es referia així al comunicat conjunt entre socialistes i republicans en el qual les dues formacions assenyalen que han acordat un «reconeixement mutu institucional». «¿Quantes línies vermelles està disposat a travessar per continuar al poder?», ha preguntat al president en funcions.

(Continuem ampliant aquesta informació)