L'ESTRATÈGIA PODEMISTA

Iglesias: «Crec que a Catalunya va agradar sentir Elionor parlant un català perfecte»

El cap dels morats defensa que cal entendre la plurinacionalitat «com un avantatge»

Demana als dirigents d'ERC que segueixin la línia de Tardà i s'inclinin pel diàleg

undefined51125975 pablo iglesias191128185802

undefined51125975 pablo iglesias191128185802 / Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

«Crec que a Catalunya va agradar sentir [la princesa] Elionor, que aspira a ser cap de l’Estat, parlant un català perfecte», ha sentenciat el secretari general de Podem,Pablo Iglesias, aquest dijous al Congrés dels Diputats. En una xerrada per analitzar la situació política un any després que publiqués el seu llibre ‘Nudo España’, el líder dels morats ha agraït a la Monarquia espanyola el «bon detall» que van tenir amb tots els que «pensen, parlen i senten» en català. 

El secretari general de Podem es referia aldiscurs en català de la princesa d’Astúries en el seu primer acte oficial a Catalunya per a l’entrega dels premis Princesa de Girona 2019. «Crec que aquest detall no està malament», ha insistit Iglesias abans de puntualitzar que no n’hi ha prou amb gestos tan petits però que sí que demostren «que hi pot haver una altra actitud d’afrontar la mateixa realitat del nostre país que és plurinacional». Una característica que, diu, no s’ha d’entendre com una «amenaça» sinó «com un avantatge i com una riquesa». 

«És la demostració que una nena, sense haver sigut adoctrinada, pot aprendre perfectament a parlar una de les llengües oficials de l’Estat», ha defensat després de recalcar la importància d’aquest «gest gairebé nimi, enormement petit». 

ERC en la negociació

Notícies relacionades

Iglesias també s’ha referit a Catalunya per parlar de la construcció de la coalició amb el PSOE. Enmig de la negociació entre els socialistes i ERC per aconseguir la seva abstenció en la investidura de Pedro Sánchez, el líder d’Unides Podem ha assenyalat la necessitat de «treballar per entendre’s». En aquest sentit, ha lloat l’estil de l’exdiputat republicà Joan Tardà i ha assenyalat que el prefereix a l’«ambivalència» del seu successor Gabriel Rufián

Amb la vista posada en l’abstenció dels d’Oriol Junqueras, Iglesias ha recordat «el bloc de la moció de censura», en què inclou també el PNB iEH Bildu, i que el juny de 2018 va fer possible que Pedro Sánchez arribés a la Presidència del Govern. «Està cridat a assumir la responsabilitat de la direcció de l’Estat», ha sentenciat sobre aquest grup de partits que va treureMariano Rajoy de la Moncloa.