tercera autoritat de l'estat

Batet repeteix com a presidenta del Congrés

La candidata del PSOE ha aconseguit 166 vots davant els 140 d'Ana Pastor en una segona votació

batet-video / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La diputada socialista per Barcelona Meritxell Batet repeteix com a presidenta del Congrés de la nova legislatura, la XIV, a l’obtenir 166 vots i superar Ana Pastor, del PP, que n’ha sumat 140. Ha sigut necessària una segona votació a la Cambra, ja que en la primera cap de les candidates ha obtingut la majoria absoluta obligada, de 176 o més vots.

Per això, Batet i Pastor, al ser les que en aquesta votació van tenir més recolzaments, s’han presentat a una segona, en la qual n’hi havia prou amb tenir més paperetes amb el seu nom, la majoria simple. La candidata del PSOE ha tingut 166 vots, un menys que en la votació anterior, suficient per doblegar Pastor, que ha obtingut 140 paperetes.

Notícies relacionades

Vox ha donat a Pastor gran part delsvots  dels seus 52 diputats, per això ha arribat a 140, però no n’ha tingut prou per superar Batet. Entre els recolzaments a la diputada del PP, els dos de Navarra Suma. S’han registrat en aquesta segona votació 11 vots en blanc i 29 de nuls; entre els primers, els deu de Cs; entre els segons, els d’ERC, JxCat, Bildu o BNG.

Batet, al repetir com a tercera autoritat de l’Estat, és la dotzena presidenta del Congrés des que es va instaurar la democràcia. És la tercera dona a ocupar aquest càrrec després de Luisa Fernanda Rudi i Ana Pastor, totes dues del PP.