EL NOU TAULER POLÍTIC

El PSOE i JxCat es reuniran dimarts per abordar la investidura

La cita tindrà lloc abans de la segona trobada entre els socialistes i ERC

zentauroepp48612662 lastra 2190613102556

zentauroepp48612662 lastra 2190613102556 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El PSOE i Junts per Catalunya es reuniran el pròxim dimarts, 3 de desembre, per primera vegada després de les eleccions generals per abordar la investidura de Pedro Sánchez. A la trobada, que tindrà lloc a les 16.00 hores al Congrés, assistiran les diputades de JxCat Laura Borràs i Míriam Nogueras, i l’equip negociador dels socialistes, encapçalat per Adriana Lastra. De fet, la cita es produirà just una hora abans que els negociadors del PSOE es reuneixin per segona vegada, també a la Cambra baixa, amb els representants d’ERC.

Notícies relacionades

Per part neoconvergent s’ha pronunciat aquest dissabte la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, per advertir que qualsevol taula de diàleg ha de comptar amb la participació dels dos executius, i no només dels partits: «No és suficient que participi només un dels partits del Govern», va afirmar en al·lusió a Esquerra.

Des de les files republicanes, el seu vicesecretari de comunicació, Sergi Sabrià, ha volgut refredar l’optimisme del PSOE sobre la investidura remarcant que la seva formació no té «cap tipus de pressa» en arribar a un acord amb el PSOE. «El fonamental són els acords, no el calendari. No tenim cap tipus de pressa. Si no hi ha acords, ningú podrà responsabilitzar ERC d’unes terceres eleccions», va assegurar.