CAP A LA INVESTIDURA

Aragonès insisteix a reclamar al PSOE una taula de diàleg entre governs

El vicepresident del Govern avisa que, si no s'accepta aquesta fórmula, ERC votarà 'no' a la investidura

aragones / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Aquest dissabte, el vicepresident del Govern i coordinador nacionald’ERC, Pere Aragonès, ha insistit a reclamar al PSOE una taula de negociació política entre governs i no entre partits de cara a aconseguir el recolzament dels republicans a la investidura de Pedro SánchezPSOE i ERC ja han format els equips negociadors, que es reuniran dijous que ve a Madrid per acostar actituds. Ho faran després que les bases d’ERC votin sobre el recolzament a Sánchezdilluns.

Aragonès ha assenyalat quel’independentisme  té «l’oportunitat» de forçar l’Executiu perquè s’assegui amb el Govern a buscar una solució al conflicte català i ha advertit que si aquesta taula entre governs no és possible, «ERC mantindrà el ‘no’ a la investidura.

El número dos d’ERC ha remarcat que aquesta taula ha de tenir «garanties, igualtat entre les dues parts i llibertat perquè cada part exposi la seva protesta.

Notícies relacionades

El dirigent republicà ha reiterat que és necessari buscar una sortida política al conflicte. I tot i que ha admès que aquesta sortida «no serà fàcil» ni ràpida, ha apuntat que tampoc es tracta de dialogar per «perdre el temps». Així, ha recordat que els vots d’ERC són «necessaris» i ha confiat que les negociacions serveixin per trobar una sortida, «no per perdre el temps, guanyar uns mesos o entretenir el personal».

Aragonès s’ha referit a la polèmica per la presència a l’equip negociador d’ERC de Josep Maria Jové, imputat per impulsar el referèndum de l’1-O. Ha afirmat que Jové té una «gran capacitat negociadora», ha estat en tots els acords per formar govern a Catalunya i té experiència en negociar governs de coalició.